Lesz újra repülő Szentgyörgyi Dezső sírján

Oszd meg másokkal!

Desktop
Forrás: iho
Forrás: iho

Korábbi cikkek a témában:

A Honvédelmi Minisztérium mélységesen elítéli a legeredményesebb magyar vadászpilóta, Szentgyörgyi Dezső repülő zászlós sírjának megrongálását – jelent meg az OS tájékoztatása

Szentgyörgyi Dezső olyan nagyformátumú alakja volt a magyar hadtörténelemnek, akinek a haza iránti elkötelezettsége, élete és munkássága példaként szolgálhat nemcsak a magyar katonák, hanem minden, hazáját szerető ember előtt. Élete során hűen képviselte mindazon értékeket, amelyeket ma is magunkénak vallunk. Kiemelkedő, hősi tettei után méltósággal viselte azokat a méltatlanságokat és megaláztatásokat, amelyeket a háború utáni rendszer rótt rá. Ám tudását ezután is a haza szolgálatába állította, végzetes, tragikus repülőbalesetéig. Különleges síremlékével a haza tisztelgett munkássága előtt, síremlékének meggyalázása nem csak a katonaközösséget, de minden állampolgár jóérzését is sérti.

A síremléket Szentgyörgyi Dezső halálának 40. évfordulója tiszteletére 2011–ben a Honvédelmi Minisztérium és a repülő zászlós nevét büszkén viselő MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis állítatta.

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum az eltűnt gránitrepülő mielőbbi pótlásáról gondoskodik. 
 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek