Országos Korányi Pulmonológiai Intézet

1121 Budapest, Pihenő út 1. | +36-1-391-3200 | http://www.koranyi.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet az ország egyik legszebb természeti környezetében fekszik. Épületei távol a főváros zajától, levegőszennyezésétől és zsúfoltságától jó levegőt és gyönyörű kilátást biztosítanak. Több mint száz évvel ezelőtt ide álmodta meg báró Korányi Frigyes a tüdőbetegek ideális gyógyhelyét, a jelenlegi intézet elődjét, az Erzsébet Királyné Szanatóriumot...

Mára a légzőszervi betegségek között jelentőségében a vezető szerepet a tüdőrák vette át. Intézetünkben komprehenziv módon a tüdőrák ellátásának teljes keresztmetszetét biztosítjuk. A megelőzést a dohányzás leszokás támogatószakrendelésünk biztosítja. A korszerű diagnosztikai osztályaink közül a képalkotó osztály a röntgen mellett ultrahang, izotóp és CT diagnosztikai eszközparkkal rendelkezik. A pathológiai osztály, a kémiai és bakteriológiai laboratóriumokképzett szakembereit a legkorszerűbb készülékek segítik. Az invaziv, beavatkozással járó diagnosztikai vizsgálatok között intézetünkben létrehoztunk az ország legjobban felszerelt bronchológiai ambulanciáját. Itt minimális kellemetlenséget okozva, szükség esetén altatásban is végezhetik a vizsgálatokat. Az ambulancia felszereltsége és szakembereinek tapasztalata lehetővé teszik, hogy a legnagyobb arányban legyenek eredményesek a diagnosztikus beavatkozások. A megfelelő kórisme birtokában többszakmás onko-pulmonológiai konzílium dönt daganatos betegeink legjobbnak ígérkező gyógymódjáról, amit azután a kezelőorvos részletesen megbeszél a beteggel és a hozzátartozójával. A sikeres gyógykezelést szolgálja az ország legnagyobb forgalmú mellkassebészeti osztálya. Sikerrel honosítottuk meg a lehetséges legkisebb sebészeti kellemetlenséget, fájdalmat okozó videotorakoszkópos műtéti eljárást is. A műtétet követő időszakban az intenzív terápiás és aneszteziológiai osztály nyújt biztonságos ébredést és őrzést. Ez az osztály nagysága és felszereltsége révén részt vesz a fővárosi gépi lélegeztetésre szoruló betegek sürgősségi ellátásában is. A gyógyszeres, infúziós daganatellenes kezeléseket erre a célra kialakított kúraszerű ellátást nyújtó egységekben kapják a betegek. Kényelmes fotelágyakban, nappali ruházatban néhány óra alatt kaphatják meg a kezelést. Az esetenként ajánlott sugárkezelés a közeli Országos Onkológiai Intézetben történhet meg a a két intézet közötti együttműködés keretén belül. A tüdőrák esetében gondolnunk kell arra is, hogy bár a korszerű kezelések révén mind hosszabb, évekig tartó értelmes életet lehet biztosítani, mégis eljöhet az az idő, amikor a tüneteket kell enyhítenünk. Erre a célra képzett szakemberekkel, empatikus szakdolgozókkal palliatív-hospice osztály áll a rászorulók rendelkezésre.

A daganatos betegség mellett igen nagy számban fordulnak meg idült bronchitiszes, emfizémás vagy egyéb légúti betegségben szenvedők az intézetben. Magyarországon, részben a dohányzási szokások következtében is nagyszámú, mintegy félmillió COPD-s (idült bronchitiszes, emfizémás) beteg él. Betegségük évtizedekig lassan rosszabbodik, míg végül már a legkisebb testmozgás is fulladást okoz, s állandó oxigénkezelésre szorulnak. Intézetünkben több osztály is foglalkozik e betegekkel, és a hirtelen állapotrosszabbodás miatt bekerülőkkel. Ha a betegek állapota ezt indokolja, non-invaziv egységünkben megtanítják az otthon is alkalmazható nem invaziv asszisztált lélegeztető készülék használatát. Annak érdekében, hogy a betegség lefolyása minél lassabb legyen, kiválóan felszerelt diagnosztikus, légzésfiziológiai részleg, rehabilitációs osztályok (Légzésrehabilitációs Osztály és Krónikus Osztály), gyógytornász és fizioterápiás szolgálatok állnak a betegek szolgálatára. Az éjszakai horkolást és a mögötte meghúzódó, néha életveszélyt is rejtő légzéskimaradásokat alvásmedicina laboratóriumunkban diagnosztizálhatjuk és javasolhatjuk az eredményes kezelési módot. Kardiológiai ambulanciánk biztonságos konzíliumot jelent a légzőszervi betegeknek is. Az asztma és allergológiai ambulancia a nagyszámú asztmás, rhinitiszes, rovarcsípés allergiában szenvedő betegnek jelent szakszerű ellátást.

Intézetünk országos profiljához tartozik a ritka légzőszervi betegségek, mint pl. a cisztás fibrózis ellátása. Felnőtt betegek számára országos centrumként működünk. Ellátásukban aktív tüdőgyógyászati és rehabilitációs osztályaink és szakembereink egyaránt részt vesznek.

Ambulanciák:

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes, saját parkolóban fizetős
Parkolási megjegyzés:A parkolójegy 30 perces díjmentes benntartózkodást tesz lehetővé az intézet területén a látogató számára. További tudnivalók: http://www.koranyi.hu/index.php/parkolasi-rend
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek