Hegyvidék Galéria

1126 Budapest, Böszörményi út 13-15. | +36-1-225-7160 | http://www.hegytortenet.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A XII. kerület – Hegyvidék figyelemreméltó művészeti múlttal és jelennel rendelkezik, és a Hegyvidék Galéria létrehozásának célja az itteni kulturális, képzőművészeti élet sokszínűségének bemutatása volt. Kiállításainkon találkozhatnak a kerületben egykor, valamint jelenleg is élő és alkotó képző-, fotó- és iparművészek munkáival, de tárlatainkon feltűnnek olyan már elismert, kanonizált művészek, vagy a pályájuk kezdetén álló fiatalabb alkotók is, akik nem hegyvidéki kötődésűek. Az egyéni alkotóművészek mellett kiemelten kezeljük a kerületben működő művészeti oktató intézményeket, mint például a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet vagy a Budai Rajziskolát. Látogatóink számára a kiállításokhoz és a jelentős kerületi eseményekhez, évfordulókhoz kapcsolódva irodalmi, művészeti témájú programokat, mint például művészettörténeti előadásokat, könyvbemutatókat is szervezünk. Rendszeresen tartunk a tárlatok ünnepi zárásaként finisszázst, művész-közönségtalálkozókat, műteremjáró sétákat. Előzetes bejelentkezés alapján tárlatvezetésre és múzeumpedagógiai foglalkozásra is várjuk az iskolás és felnőtt csoportokat.

A Hegyvidéki Önkormányzat által alapított Galéria 1998-ban kezdte meg működését a Városmajor utca 16. szám alatt Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Kortárs Galéria néven, amely felváltva adott otthont a képző- és iparművészeti, valamint helytörténeti tárlatoknak és rendezvényeknek. 2004-ben az Önkormányzat egy külön helytörténeti gyűjtemény kialakításáról döntött a Beethoven utcában, így 2005 januárja óta külön kiállítóhelyen tekinthetők meg a helytörténeti és a képzőművészeti kiállítások.

A Galéria 2017 januárjában a Királyhágó térre (Böszörményi út 13-15.) egy földszinti, utcafrontos kiállítóhelyre költözött, amelynek design-ját, belsőépítészeti megoldásait, valamint a Galéria új arculatát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai között meghirdetett ötletpályázat győztesei tervezték. A korszerű, modern, világos és letisztult térben méltó módon kerülnek bemutatásra az alkotások.

2017. szeptember 17-étől a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény a megújult Lóvasút épületében található.

Nyitvatartás:

Kedd10.00 – 18.00
Szerda10.00 – 18.00
Csütörtök10.00 – 18.00
Péntek10.00 – 18.00
Szombat10.00 – 14.00

Hétfőn és vasárnap zárva.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Balázs Attila
Telefon:+36-1-225-7160
Email:info@hegyvidekgaleria.hu, balazs.attila@hegytortenet.hu
Honlap:http://www.hegytortenet.hu
Facebook:https://www.facebook.com/hegyvidekgaleria
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek