ELTE Tanító- és Óvóképző Kar

1126 Budapest, Kiss János altábornagy u. 40. | +36-1-487-8100 | https://www.elte.hu/karok/tok

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Kar hagyományos képzési szerkezetét a pedagógusképző alapszakok határozzák meg: a tanító szak a hozzá kapcsolódó német és szerb nemzetiségi szakiránnyal, az óvodapedagógus szak a hozzá kapcsolódó német és szerb nemzetiségi szakiránnyal. 2010-ben a kar képzési kínálata a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakkal bővült.

A kar a pedagógusok továbbképzésére is gondot fordít: a pedagógus szakvizsgás képzés mellett játékmentor, óvodai környezeti nevelés, gyógytestnevelés, élményt nyújtó környezeti fenntarthatóságra nevelés, angol nyelv az óvodában, nemzetiségi német, valamint nemzetiségi szerb tanító- és óvó szakirányú továbbképzéseket indítunk, az alapszakos hallgatók gyakorlatainak vezetésére, mentorálására készítjük fel pedagógus kollégáinkat, a tanító szakon végzetteknek további műveltségterületi részismereti képzést kínálunk.

Célunk olyan pedagógusok képzése, akik az egyetemes emberi értékeket, az erkölcsi normákat, a magyar társadalom jövője iránti elkötelezettséget érvényre juttató, felelős magatartást követnek; felkészültek elméletben és gyakorlatban a gyermekek fejlődését, testi és lelki egészségük óvását biztosító, magas színvonalú szakmai munkára; a kultúra, a művelődés területein tudással megalapozott, az értelmiségi léthez illő kritikai tájékozódásra, elméleti és gyakorlati kompetenciáik folyamatos fejlesztésére készek és képesek; magyarul igényesen, és legalább egy idegen nyelven megfelelően kommunikálnak; értőn alkalmazzák az infokommunikációs technológia eszközeit. A hallgatókkal közös munkánkban vezető szempont, hogy a tanulás támogatása akkor sikeres, ha az önálló munkához, a kreativitáshoz, a derűs, bizalmi légkörhöz teremtjük meg a feltételeket – mind a közoktatásban, mind a felsőoktatásban.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek