Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola

1126 Budapest, Orbánhegyi út 7. | +36-1-355-0736 | http://feketeistvaniskola.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A kerület gyógypedagógiai iskolájában 1955 óta folyik az enyhe és középfokban értelmileg sérült gyermekek szegregált oktatása.

Az intézmény alaptevékenysége: a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottságok által készített szakértői vélemények alapján történő gyógypedagógiai nevelés-oktatás az intézmény 1-8. évfolyamán, ahol a tanulók az általános iskola általános műveltséget megalapozó oktatása folyik, továbbá a 9-10. évfolyamon ahol a tanulók előkészítő szakiskolai képzésében vesznek részt.

Az intézményben a sajátos nevelési igényű tanulók különleges gondozása keretében egészségügyi és pedagógiai célú habilitációs és rehabilitációs ellátásban is részesülnek. Az oktató-nevelő munkához szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosítottak.

Az intézmény szakmai működését a Minőségirányítási Program és a Pedagógiai program határozza meg, melyek az Önkormányzati Minőségirányítási Program, a Nemzeti Alaptanterv és a Sajátos nevelési igényű tanulók iskolai oktatásának tantervi irányelve figyelembevételével készültek. Pedagógiai Programunkban fő célként tűztük ki, hogy tanulóink a felnőtt kort elérve, sérültségükhöz viszonyítottan minél jobb szinten legyenek képesek a társadalmi beilleszkedésre, önálló életvezetésre, az önfenntartásukat részben, vagy egészben biztosító munkavégzésre, rendezett családi közösségben való életre. A pedagógiai Program tartalmazza a kötelező habilitációs – rehabilitációs és a nem kötelező tanórai foglalkozások rendszerét és felhasználását.

A tanulók képességeit figyelembe véve, az optimális fejlesztést szem előtt tartva bontott csoportokban történik a matematika, az angol nyelv és a művészeti tárgyak oktatása. A tehetséggondozás és a felzárkóztatás egyéni illetve kiscsoportos formában megoldott.

Az intézmény oktató nevelő munkája során számos új kezdeményezést honosított meg. A szakmai testület nyitott a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését szolgáló terápiás módszerek eljárások elsajátítására, alkalmazására, adaptálására.

Az alkalmazott módszerek széles körben ölelik fel a legkorszerűbb pedagógiai törekvéseket.

A tanulók és a szülők körében népszerű, a kollégák szakmai igényessége szempontjából preferált terápiák az utóbbi években az alábbiak:

  • Alapozó terápia
  • Gyógyúszás
  • Gyógytestnevelés
  • Logopédia
  • Tánc terápia (népi-, moderntánc)
  • Drámapedagógia
  • Művészetterápia
  • ULWILA zeneterápia
  • Sindelar terápia

A Logopédiai Szakszolgálat az intézmény tagjaként működik. A Szakszolgálat logopédusai az intézmény pedagógus létszámához tartoznak. 17 logopédus szakember évente átlagosan 700-750 gyermek terápiáját biztosítja. Feladatuk: a XII. kerületben lakó és a XII. kerületi Önkormányzat által fenntartott intézményekbe járó beszédhibások kiszűrésére és a beszédhibák, a nyelvi kommunikációs zavarok javítása, valamint a diszlexia megelőzése és javítása.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek