Kós Károly Ének-zene Emelt Szintű Általános Iskola

1122 Budapest, Városmajor u. 59. | +36-1-225-0967/titkárság | http://www.koskaroly.sulinet.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Városmajori Gimnázium tagintézménye.

Alapfeladatunk az általános iskolás korú gyermekek nevelése és oktatása. Nevelési elveinkben humanista szellemű, klasszikus erkölcsi értékek a meghatározók. Tanárainkat a gyerekek iránti szeretet, türelem vezérli. Számunkra fontos a jó légkörű iskola, mely vonatkozik a tanár – diák viszonyra és a tanár – diák – szülő kapcsolatára is.

Oktatási elveinkben szeretnénk elérni, hogy a tanulók a tudást tiszteljék, és az emberi boldogulás alapvető értékének tekintsék.

Alapvető, korszerű ismeretek elsajátításával a középiskolában is képességeikhez mérten megállják a helyüket.

Az iskolánkban megalapozott és célirányosan fejlesztett kommunikációs készségeik segítségével legyenek képesek minőségi kapcsolatot fenntartani az őket körülvevő világgal.

Iskolánk története 1903-ig vezethető vissza. Akkor helyeztek el a jelenlegi épület helyén álló barokk villában 153 gyermeket, s itt kezdte meg működését a Községi Elemi Népiskola. 1909-12 között nagy iskolaépítő program valósult meg a fővárosban. A régi épületet lebontották, a helyére épülő új iskola tervezésére Kós Károly és Györgyi Dénes kaptak megbízást. Ekkor épült iskolánk is (1910-11). A szecessziós stílusban készült új épület a maga idejében a legmodernebb oktatási intézménynek számított.

1914-ben, az I. világháború kitörése után az iskola hadikórház lett, s csak 1916-tól működhetett újra eredeti rendeltetésének megfelelően. 1933-tól az épületben két önálló intézmény működött, a Városmajor utcai Elemi Népiskola és a Városmajor utcai Polgári Fiúiskola. 1944-ben az épületet belövés érte, megmaradt részét kórházként használták, s csak 1945/46-ban indulhatott az első teljes tanév. Az 1946/47-es tanévtől a korábban itt működő két intézmény egyesítésével fokozatosan létrejött a nyolcosztályos általános iskola, de megalakulásától kezdve két önálló igazgatással működött: Általános Leányiskola és Általános Fiúiskolaként.

A leányiskolában 1959 óta az ének-zeneoktatás egyre erősödött. Ekkortól számítjuk a zene tagozat működését. Évtizedek óta a kétévente megrendezésre kerülő minősítő kórustalálkozókon arany fokozatot szereztek iskolánk kórusai.

1963-ban egy igazgatás alatt egyesült a két iskola. 1983-ban vette fel a Kós Károly nevet. Ekkorra épült meg a Maros utcai "kis iskola". 1990-től lehetőség nyílt arra, hogy jobban megfeleljünk a kor kihívásainak. Megkezdődött a nyugati nyelvek oktatása, háztartástechnikai, számítástechnikai és kondicionáló termek kerültek kialakításra. 1998-tól matematika-informatika orientáltságú osztály indult. Az iskola rekonstrukciója következtében az épület megszépült. (1999.) Műemlék jellegű intézményünk a felújítás után előnyére változott. Az osztálytermek belső képe és a folyosók a dekorációkkal és a növényekkel barátságos képet mutatnak.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Osváth Emese tagintézmény-vezető
Telefon:+36-1-225-0967/titkárság
Email:koskaroly@koskaroly.sulinet.hu
Honlap:http://www.koskaroly.sulinet.hu
Facebook:https://www.facebook.com/KosKarolyAltalanosIskola
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek