Botanicon Kert Klub

1121 Budapest, Kázmér út 51. | +36-30-895-5395 | http://www.botanicon.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Kertpedagógia, környezeti nevelés, gyógynövényismeret. NYÁRI TÁBOROK 2018 NYARÁN IS TÖBB TURNUSBAN LESZNEK. Küldetésünk az egészséges életmódra nevelés, valamint a testet-lelket karban tartó kertészkedés népszerűsítése. Az évszaknak megfelelően virágot ültetünk, magot csíráztatunk, gyógyteát kóstolunk. A gyermekekkel közösen tervezzük meg, ültetjük be, gyomláljuk ki a Tankertet. Beszélgetünk az ünnepkörökről, s az egyes ünnepekhez kapcsolódó növényekből dekorációt, ajándékot készítünk. Ha az időjárás engedi, természetismereti sétára indulunk, ősszel faleveleket gyűjtünk kézműveskedéshez, tavasszal várjuk az első rügyek és virágok megjelenését.

A termőföld illatát, a paradicsom ízét a könyvek nem tudják bemutatni. A környezeti nevelés csak tapasztalati úton, átélhető formában valósítható meg hatékonyan. A foglalkozások során rácsodálkozunk a növények változatosságára: a levélformákra, virágszínekre, az ízek sokféleségére. Az adott évszakban friss terményeket megkóstoljuk, pl. salátát készítünk. Több érzékszervre hatva hozzuk közelebb a természetet. A kertpedagógiai foglalkozás fejlesztő hatással is bír, szellemi és testi értelemben egyaránt: javul a szem-kéz koordináció, a figyelem irányítása és megtartása, a problémamegoldó- és megfigyelőképesség. A csoportmunka során a gyermekek változatos kompozíciókat alakíthatnak ki növényekből, ezáltal fejlődik együttműködési képességük, szépérzékük. A cél a kertészkedés és ezen keresztül a természet megszerettetése, a gondozott növényekre való odafigyelés megélése: a gyermekek a szakkörről hazavitt, általuk gondozott növényekért felelősséget vállalhatnak.

Foglalkozásainkon a szükséges eszközöket és a védőruházatot biztosítjuk, a kertészkedéshez minőségi növényeket válogatunk, hogy a kis kertészeknek minél tovább örömet okozzanak. A foglalkozásokat tartja: Szalontai Kriszta kertészmérnök, a KERTpedagógia című módszertani könyv és a Gyógynövények és tanösvények című túrakalauz szerzője.

Nyitvatartás:

Programjainkra előzetes bejelentkezés szükséges!

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
Wifi:ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek