Botanicon Kert Klub

1121 Budapest, Kázmér út 51. | +36-30-895-5395 | http://www.botanicon.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Kertpedagógia, környezeti nevelés, gyógynövényismeret. NYÁRI TÁBOROK 2018 NYARÁN IS TÖBB TURNUSBAN LESZNEK. Küldetésünk az egészséges életmódra nevelés, valamint a testet-lelket karban tartó kertészkedés népszerűsítése. Az évszaknak megfelelően virágot ültetünk, magot csíráztatunk, gyógyteát kóstolunk. A gyermekekkel közösen tervezzük meg, ültetjük be, gyomláljuk ki a Tankertet. Beszélgetünk az ünnepkörökről, s az egyes ünnepekhez kapcsolódó növényekből dekorációt, ajándékot készítünk. Ha az időjárás engedi, természetismereti sétára indulunk, ősszel faleveleket gyűjtünk kézműveskedéshez, tavasszal várjuk az első rügyek és virágok megjelenését.

A termőföld illatát, a paradicsom ízét a könyvek nem tudják bemutatni. A környezeti nevelés csak tapasztalati úton, átélhető formában valósítható meg hatékonyan. A foglalkozások során rácsodálkozunk a növények változatosságára: a levélformákra, virágszínekre, az ízek sokféleségére. Az adott évszakban friss terményeket megkóstoljuk, pl. salátát készítünk. Több érzékszervre hatva hozzuk közelebb a természetet. A kertpedagógiai foglalkozás fejlesztő hatással is bír, szellemi és testi értelemben egyaránt: javul a szem-kéz koordináció, a figyelem irányítása és megtartása, a problémamegoldó- és megfigyelőképesség. A csoportmunka során a gyermekek változatos kompozíciókat alakíthatnak ki növényekből, ezáltal fejlődik együttműködési képességük, szépérzékük. A cél a kertészkedés és ezen keresztül a természet megszerettetése, a gondozott növényekre való odafigyelés megélése: a gyermekek a szakkörről hazavitt, általuk gondozott növényekért felelősséget vállalhatnak.

Foglalkozásainkon a szükséges eszközöket és a védőruházatot biztosítjuk, a kertészkedéshez minőségi növényeket válogatunk, hogy a kis kertészeknek minél tovább örömet okozzanak. A foglalkozásokat tartja: Szalontai Kriszta kertészmérnök, a KERTpedagógia című módszertani könyv és a Gyógynövények és tanösvények című túrakalauz szerzője.

Nyitvatartás:

Programjainkra előzetes bejelentkezés szükséges!

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
Wifi:ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek