7. Svábhegyi Szüret

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A budapesti Kadarka Kör – sok partnerével, támogatójával közösen rendezi meg idén – az immár hetedik Svábhegyi Szüret egyre népszerűbbé váló szabadtéri szórakoztató eseményét. A Kadarka Kör tíz évvel ezelőtt született pest-budai borbarátok és borismerők részvételével, hogy megpróbálja összerakni a lehetetlent: újrateremteni a hármas város hajdan leghíresebb mezőgazdasági ajándékát, a Budai Vörös névre hallgató fantasztikus minőségű bort. Ráadásul a klasszikus Budai Borvidéken termő szőlőből, amiből – tudják sokan ezt is – alig maradt valami a filoxéra utáni években, a tőkék helyén a 19. század vége óta főleg villák „nőnek”.
Jókai egykori kertjének azon a lejtőjén, ahol már a próza fejedelme is ezzel a növénnyel bíbelődött, szorgalmasan készítve és fogyasztva kastélyosát, immár nyolcszáz termőre fordult tőkéről szüretelhetjük a termést, hogy elkészítsük az ANNO márkanevű új budai vörös bort. (A Budai Vörös alapfajtája a Kadarka volt, ez a magyarnak mondott, a déli határainkon túlról a XV. századtól ideköltöző fajta, így az ültetvény is, a Svábhegyen, kadarkás. Neve is van: Kadarkáink Kertje.) Várunk minden kedves érdeklődőt, a fiatalokat mustkóstolóra, az idősebbeket a korábbi év Anno cuvée-jének megkóstolására, az egykori szüreti hangulat megidézére. Az idős Jókai szerepében Tóth Yózsi kadarnagy, Laborfalvi Róza szerepében Saly Noémi kadarnagyság várja az érdeklődőket.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek