Meghalt Balázs-Piri Balázs a Tündér utcában

Oszd meg másokkal!

Desktop
Balázs-Piri Balázs
Balázs-Piri Balázs
XII. kerületi, Tündér utcai otthonában tegnap, 77 éves korában meghalt Balázs-Piri Balázs karikaturista. A kiérkező mentők sikertelenül próbálkoztak újraélesztésével.
 
Nem tudni, mi okozta pontosan a halálát. 
 
Balázs-Piri Balázs 1937-ben született Gyöngyösön. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett mérnöki diplomát, rajzolni autodidakta módon tanult meg, és 1958-tól jelennek meg rajzai, karikatúrái hazai és külföldi lapokban, majd rendszeres résztvevője volt a nagy nemzetközi karikatúra versenyeknek.
 
1964-től a Ludas Matyi, majd az Új Ludas Matyi c. lapok munkatársa, 1993-94 között az Úritök főszerkesztője, 1995-től a Pesti Vicc főszerkesztő-helyettese.
 
Hivatásáról így vallott: "a karikaturista a humor pszichiáter, kutatja, diagnosztizálja és megpróbálja gyógyítani a társadalom és a társadalmi tudat káros betegségeit".
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek