Tűz a MomSportban: csak bemásztak a faházba, míg anya vásárolni ment

Desktop

Tűz volt tegnap kora este a MOM Sportközpont tetején, egy használaton kívüli faházban - hogy pontosan hogyan keletkezett, azt még vizsgálják.

A tűzoltók az oltási és mentési munkálatok során egy 8 éves kislányt eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, akinek újraélesztését a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen azonnal megkezdték, de a gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a tűzeset következtében történt haláleset körülményeinek tisztázása érdekében gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Eddig ennyi derült ki: a tűzesetet megelőzően a három testvér a parkban játszott, és miközben a felügyeletüket ellátó édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük kettő, egy 11 éves fiú és egy 8 éves kislány a MOM Sportközponthoz ment. Felmentek a sportközpont lezárt tetejére és az ablakon át bemásztak a faházba - és ott tüzet okoztak (írja a police.hu hivatalos nyelven). Aztán a gyorsan terjedő tűz elől megpróbáltak menekülni, de a kislány az épületben rekedt és életét vesztette. Testvérét a mentők kórházba vitték, ott a rendőrök meg is hallgatták. 

A jelenlegi hivatalos álláspont: a nyomozás során beszerzett adatok alapján a tűzeset bekövetkezéséért harmadik személy büntetőjogi felelőssége ez idáig nem merült fel.   

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?