Újabb infók Portik Tamás telekügyéről

Desktop
A szóban forgó telek. Forrás: hvg.hu

"Szabálytalanul foglalt el 300 négyzetméter önkormányzati területet a XII. kerületben Gyárfás Tamás, a helyhatóság azonban Mitnyan György akkori fideszes polgármester javaslatára büntetés helyett megvételre kínálta a földdarabot Gyárfásnak – mint a birtokunkba jutott dokumentumokból kiderül, jutányos áron" - írja a hvg.hu, amely így folytatja:

„A felépítményt Gyárfás úr a '90-es évek elején engedélytől eltérően bővítette úgy, hogy az övezeti besorolásnak megfelelő beépítési százalékot a két felépítmény együttesen már túllépte” – írta a XII. kerületi vagyongazdálkodási bizottságnak címzett előterjesztésében 1999. május 19-én Mitnyan György, a kerület akkori polgármestere, aki azt is jelezte, Gyárfás Tamás médiavállalkozó egy támfallal és a kerítéssel mintegy 300 négyzetmétert vett el az önkormányzat szomszédos telkéből.
 
A bő tizenhárom éves építési ügy azután került ismét a figyelem középpontjába, hogy a rendőrség július 14-én őrizetbe vette Portik Tamást és négy társát, az 1990-es évek olajügyeinek egyik főszereplőjét. A Nemzeti Nyomozó Iroda július 15-i közleménye szernit Portikot felbujtóként gyanúsították meg az 1998-os Aranykéz utcai robbantás és emberölés ügyében, illetve szintén felbujtóként Prisztás József 1996-os meggyilkolásával kapcsolatban.
 
A teljes cikket elolvashatjátok a hvg.hu-n.
 
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek