Városmajor: bekerítés helyett lámpák, kamerák, játékok, fű, fa, virág

Desktop

150 millió forintot tett félre a főváros a városmajori park bekerítésére. A XII. kerületi önkormányzat szeretné ezt az összeget inkább lámpák, kamerák, illetve játszószerek fölszerelésére, valamint növények ültetésére fordítani a Városmajorban - nyilatkozta a minap Váczi alpolgármester a Hegyvidék TV-nek (a videón kb. 1.10-től látjátok ezt a részt). 

Váczi szerint a Városmajor most a Hegyvidék "zűrösebb részei" közé tartozik, ahol a jövő évre tervezett park-rehabilitáció és a térfigyelő kamerák komfortosabbá és biztonságosabbá tehetik a park közelében lakók életét. A XII. kerületi önkormányzat két éve kelt, Váczi által jegyzett közleménye szerint "a Parkban az elmúlt években több súlyos bűncselekmény is történt: nemi erőszak, rablás, súlyos testi sértés, több esetben pedig gyilkosság. A Városmajor közvetlen közelében két iskola is található, a szülők és a gyerekek számára állandó probléma, hogy sötétedés után félnek a Parkon keresztül közlekedni."

Az alpolgármester most a blogján mindenesetre odamondott "a bulvársajtónak", amely szerinte "azt sulykolja, hogy rettenetes nálunk a közbiztonság, a számok, különösen itt, a kerületben nem ezt támasztják alá. Annyira biztonságos itt élni, mint egy jobb európai városban, ráadásul bizonyos bűncselekmények esetében sokkal jobbak vagyunk az átlagnál." 

A Városmajori változtatásokra visszatérve: most zajlik a tervek engededélyeztetése. A mostani terv abból a szempontból mindenképpen jobb, hogy a körbekerítéshez 60 fát ki kellett volna vágni. A körbekerítés elhagyása azzal is kapcsolatban lehet, hogy a főváros 2010-ben még a 150 milliós összeg dupláját szánta a Városmajor rehabilitálására, ám a válság hatására megfelezte az összeget.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?