Megtörte a csendet az ellenőrrel verekedő férfi, de mást mond, mint a BKK

Oszd meg másokkal!

Fotó: BKV Figyelő
Fotó: BKV Figyelő

Emlékeztek még arra a videóra, ami bemutatta, hogyan verekszik egy BKV-s ellenőr és egy utas a Széll Kálmán térnél? Ha nem, felelevenítjük a látottakat:

A felvétel elég kaotikus, de nemrég kiderült, mi indította útnak az agresszív eseményeket: egy hibásan működő jegyautomata.

A civil ruhás verekedő fél csak egy bérletet szeretett volna venni a gépből, az viszont elnyelte a pénzét, bérletet pedig nem adott cserébe. Dániel, a civil ruhás verekedő fél saját bevallása szerint segítséget kért az egyik ellenőrtől, de nem részletezte, mi okozta kettejük között a vitát, ami tettlegességig fajult.

Azt viszont már tudjuk, hogy Dániel nem várta meg, hogy a rendőrök kiérkezzenek a helyszínre, mert elmondása szerint "a diáktüntetések idején volt már balhéja" velük. A férfi levelet írt a BKV Figyelőnek, ahol leírta a saját álláspontját. Idézzük:

"A nevem Dániel és engem vertek meg az ellenőrök december 10-én a felvételen! Elismerem, hogy valóban feszegettem a jegykiadó automata pénzkiadó nyílását; feszegettem, de nem ok nélkül!

Az eset emlékeim szerint úgy reggel 8 körül történt. Én előző nap este 11-ig dolgoztam és akkor kaptam meg a főnökömtől a fizetésemet 3 db 20 ezrest. Sajnos, ahol dolgozom, így adják a fizetést. Másnap a késő esti műszak miatt kicsit elaludtam és késében voltam.
Mivel a bérletem már lejárt, gondoltam reggel veszek a Széll Kálmán téri BKK ügyfélszolgálaton. Reggel sokan voltak, de mivel mindenféleképpen utaznom kellett, ezért gondoltam, szerencsét próbálok – ismételten (nem először jártam így automatával) – az egyik automatánál.

Gondoltam, egy ilyen frekventált helyen csak odafigyelnek rájuk a karbantartók. Betettem a 20 ezresemet beütöttem a kért adatokat, de semmit nem adott ki, se a bérletet, se a pénzemet.

Jeleztem az esetet az épp ott álldogáló ellenőrnőnek, ő szerepel a felvételen is. Erre az volt a válasza, hogy kopjak le, mást szórakoztassak a hülyeségemmel. Mondtam neki, hogy hogyan jártam, erre ő maga tanácsolta, hogy nézzem meg a kiadónyílásokat, mert van, hogy eltömítik őket. Mivel nem akartam a hatvanezer forintos fizetésemből csak úgy húsz ezret kidobni, ezért megfogadtam a tanácsát és benyúltam a jegykiadó nyílásaiba. Ekkor támadt rám az egyik ellenőr, de ezek a felvételen nem láthatóak!

Nem először járok így, tavaly ez volt a harmadik eset. Szerencsére első két alkalommal csak egy-egy tízest nyelt az automata. Mind a két alkalommal jeleztem a problémát azonnal a BKK-nak telefonon keresztül, de se a pénzemet se a bérletemet nem kaptam meg soha! Talán az én hibám is, hogy december 10-én ilyen helyzetbe kerültem, de gondoltam, ha magam nem veszem a kezembe a dolgokat akkor a BKK-ra várhatok. Karácsony előtt így is egy érvágás volt az a húsz ezer forint.

Tehetnénk fel a kérdést: miért nem vártam meg a rendőröket vagy miért nem veszek bérletet BKK-ügyfélszolgálaton. Én idén leszek húsz éves. Tavaly érettségiztem estin. Sajnos priuszos vagyok. Három éve a diáktüntetések idején a HaHa egyik aktivistája voltam. Kétszer vittek be rendzavarás vádjával. Emiatt szembe kerültem az iskolám vezetésével, sőt saját szüleimmel is. Ilyen múlttal az embernek nem túl sok lehetősége van a munkaerőpiacon.
Átlag reggel 7-re járok dolgozni a XVIII. kerületbe (Hűvösvölgyben élek) és van, hogy este 10-11-ig dolgozom. A fizetésemet zsebbe kapom és rendszertelenül. Így nincs mindig időm vagy lehetőségem BKK ügyfélszolgálaton bérletet venni.

Még októberben az 50-es villamoson kötött bele egy ellenőr egy kismamába aki két év körüli ikergyermekeivel utazott. Megvádolta az ellenőr, hogy hamis a bérlete és elkezdte rángatni, úgy, hogy az egyik gyerek kendőben a mellkasán volt. Közbeléptem! Akkor meg is vártam a rendőröket, aminek az lett a vége, hogy az egész napot az őrsön töltöttem, ahol hamar kiderült, hogy volt már összeütközésem a törvénnyel!

Ez nekem nem hiányzott karácsony előtt, ezért mentem el. Aznap és az elkövetkező napokban egyébként – bevallom – potyáztam, sajnos nem volt miből új bérletet venni. Többet nem fűznék a témához. Ha megjelenik a levél, kérném a vezetéknevem mellőzését – nem hiányzik egy újabb rendőrségi ügy."

A történtekről a lap tájékoztatást kapott a BKK-tól is. Ebből az derül ki, hogy Dániel feszegette a BKK-automata pénzkiadó nyílását, ezért szólt rá az ott dolgozó biztonsági ember. A BKK szerint Dániel ekkor támadt rá az ellenőrre.

A BKK elmarasztalta a másik ellenőrt, aki ahelyett, hogy a társának segített volna, inkább a videóssal foglalkozott.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek