Csődbe ment a Széll Kálmán teret felújító cég

Oszd meg másokkal!

Desktop

Csődeljárást rendelt el a bíróság a Széll Kálmán teret felújító cég ellen. A Világgazdaság szerint az eljárást a cég tulajdonosa, Wicha József – aki a 69. leggazdagabb magyar ember is egyben – kérte.

A rendrőség "különösen nagy értékre elkövetett tartozás fedezetének elvonása" (magyarul: az a gyanú, hogy Wicha pénzt vett ki saját magának a vállalkozásból) miatt tavaly októberben nyomozást indított az üzletemberrel szemben, ami még mindig nem zárult le.

A vállalkozó vagyoni részesedését lefoglalták a rendőrök, hiszen cége, a Wis Holding tízmilliókkal tartozott a Széll Kálmán tér felújításában részt vevő alvállalkozóinak. 

A tér felújítása egyébként legalább 5,3 milliárdba került, ez az összeg akár több is lehet, hiszen az Index cikke szerint lehetnek még eddig nem ismert cégek, akiknek a Wis Holding még mindig tartozik. A lap szerint több tíz, de akár százmillió forintos nagyságrendről lehet szó.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek