Vádat emeltek a hajléktalan ellen, aki fölgyújtotta a társát

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: Kam Shangera, Flickr, a kép csak illusztráció
Fotó: Kam Shangera, Flickr, a kép csak illusztráció

Korábbi cikkek a témában:

2016 októberében mi is megírtuk, gyors hírként, hogy a Márvány utcában kigyulladt a lépcsőházban összehordott szemét, és hogy a tűzben meg is sérült valaki.

Aztán kiderült, hogy ennél sokkal komolyabb dologról van szó, nem véletlen tragédia történt. A lépcsőfordulóban bivakoló hajléktalanok nem tudtak (ittas állapotban) megosztozni tisztességgel a matracokon.

A vádirat szerint a vádlott 2016. október 21-én délután alkoholt fogyasztott, majd ittas állapotban a fenti társasházhoz ment. Amikor a fekhelyhez ért, látta, hogy azt a sértett elfoglalta, és emiatt felidegesítette magát. Ekkor a vád szerint dühében a szivacsmatrachoz lépett, azt megnyújtotta, aminek következtében az azon fekvő sértett ruházata is lángra kapott. 

Emberünk ezzel le is lépett, a tüzet a lakók bejelentésére oltották el, a sértett pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A vád szerinti bűncselekmény büntetési tételének felső határa – az ügyészi indítványra figyelemmel – 20 évig terjedő szabadságvesztés, tájékoztatott az Ügyészség. 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek