Ha nagy baj van, csak egy gombnyomás a hegyvidéki rendészet

Oszd meg másokkal!

Desktop

Pánikgomb elnevezéssel okostelefonos alkalmazást fejlesztett ki az önkormányzat a Hegyvidéken élők biztonsága érdekében. Az ingyenesen letölthető alkalmazás lényege, hogy a telefon kijelzőjén megjelenő pánikgomb megnyomásával a nap 24 órájában segítségkérést lehet leadni a Hegyvidéki rendészetnek, ha a kerületben bajba kerülünk. (Persze, nem csak az itt élőknek szól ez, bárki letöltheti és használhatja, ha gyakran jár "nálunk", dolgozni, kirándulni, temetőt látogatni például.)

Így működik:

A pánikgomb megnyomása esetén az okostelefon automatikusan felhívja a Hegyvidéki Rendészetet, ahol a segélykérő szóban bejelentheti a vészhelyzetet. A rendszer emellett automatikus e-mailt is küld a rendészeti központba, amelyben – a telefonban aktivált GPS pontosságától függően – a készülék megadja a bajbajutott aktuális helyzetét. Ez a funkció különösen hasznos lehet olyan szituációkban, amikor a segélykérő valamilyen okból nem tud beszélni. A felhasználó továbbá előzetesen három személy elérhetőségét is megadhatja, akik részére az applikáció a vészhelyzet jelzésével egyidőben sms-ben elküldi a bajbajutott személy helyzetét is. A pánikgomb megnyomásával egyidőben az applikáció szirénázó hangjelzést is ad a támadó megzavarása, illetve a figyelemfelhívás érdekében. A hegyvidéki rendészek a kerületből érkező minden vészjelzés esetén a jelzést leadó segítségére sietnek, szükség esetén pedig rendőri intézkedést kérnek.

Ha androidos telefonod van, innen tudod letölteni, Apple iOS telefonra pedig innen.

Ne felejtsétek, csak közbiztonsági veszélyhelyzet bejelentésére használható. Azaz fölborult kuka, utcán felejtett kutyakaki miatt ne ezt a gombot nyomjátok. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?