Milliós bírság a hegyvidéki sportközpontnak – a HSK nem ért egyet

Oszd meg másokkal!

Desktop
MOMSport
MOMSport

Korábbi cikkek a témában:

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság egymillió forintos bírságot szabott ki a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-re, amiért az a tagok szexuális irányultsága, illetve nemi identitása miatt elutasította az Atlasz Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Queer (LMBTQ) Sportegyesület pályabérlési szándékát - közölte az egyesület.

A közlemény szerint a MoM Sport Uszodát üzemeltető Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. addig nyitott volt az együttműködésre, amíg meg nem tudta, hogy egy LMBTQ sportszervezet bérelne nála úszósávot. Az elutasításkor az uszoda azt közölte, hogy a megnövekedett vendégszám, illetve a külső edző alkalmazásának tilalma miatt utasította el a sportegyesület megkeresését.

A sportegyesület a Háttér Társaság támogatásával az eljárás miatt februárban fordult az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz. A hatóság megállapította, hogy a pályafoglaltsági és jegyeladási adatok nem támasztották alá az uszoda érvelését, a házirendet pedig a hatóság vizsgálatának megindulását követően, utólag igazította az uszoda a jogi érvelésében foglaltakhoz - áll a közleményben.

A hatóság a jogsértés megállapításán túl egymillió forint bírság megfizetésére és a határozatnak a honlapján történő közzétételére kötelezte az uszodát.

Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont (HSK) MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: az egyesület, ahelyett, hogy vélt sérelme miatt megkereste volna a sportlétesítmény ügyvezetőjét, "nyilvános sajtóbotrányt kreált, amellyel jelentősen rontotta a HSK jó hírnevét". A hatóság elmarasztalta a HSK-t, holott "tényekkel alátámasztva bizonyította", hogy nem valósított meg hátrányos megkülönböztetést – közölte a kft. A HSK számos példával, szakmai érvvel és objektív adatokkal igazolta, hogy a vizes világbajnokság előtti uszodafelújítások miatt az elmúlt egy évben más új szerződéses partnereknek sem tudott helyet biztosítani, hiszen a lakosság és a meglevő szerződéses partnerek kiszolgálása prioritást élvez – fogalmaztak.

A HSK nem ért egyet az Egyenlő Bánásmód Hatóság döntésével, és kezdeményezi az elmarasztaló határozat bírósági felülvizsgálatát.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?