Előre bejelentkeztetik a pácienseket - és kétszer vérzik, aki duplán vérzik. Ez a helyzet a laborvizsgálatokkal a János Kórházban

Oszd meg másokkal!

Desktop
A Synlab tájékoztatója a János Kórházban
A Synlab tájékoztatója a János Kórházban

"A János Kórházban a vérvételre előre be kell jelentkezni. Ha csak úgy beesik az ember, akkor elküldik. Csatolom a tájékoztatót, amit a helyszínen a páciensek kezébe nyomnak" - írja Péter, egy kedves itt lakó. A tájékoztató szerint "minden olyan vizsgálat, amely nem képezi a sürgős paletta részét, csak előjegyzéssel vehető igénybe". 

A labort egy magáncég üzemelteti, reméljük, profitábilisan. A tájékoztató nyelvezete viszont egy kádári hivataléhoz hasonlít. A legszebb előírásnak ezt találtuk: "Ha egy páciens számára sürgős és nem sürgős vizsgálatokat is akar kérni kezelőorvosa, két kérőlapot kell kitölteni, tekiniettel arra, hogy a sürgős paletta részét képező vizsgálatok előjegyzés nélkül is elvégezhetők, akár már a következő munknanapon, míg az egyéb vizsgálatok vérvételére egy másik, előjegyzett időpontban kerülhet majd sor". 

Értitek, ugye? Adminisztráljon kétszer, jöjjön kétszer, várakozzék kétszer, akinek "sürgős és nem sürgős" laborvizsglatot is kért az orvosa. A jelek szerint nálunk a magánszférát is meghódítja az állami bürokrácia és polgárcsesztetés, nem az állami szféra kezd gyorsabban, olajozottabban működni. Kár. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek