Egyelőre nincs megoldás a krízisre a Szent János Kórházban

Oszd meg másokkal!

Desktop

Több, másik kórházban dolgozó rezidens is felajánlotta, hogy segítséget nyújt a fővárosi Szent János Kórháznak a felnőtt sebészeti ügyeletek ellátásában. Az intézmény azonban elutasította a külsős orvosokat, pedig áprilistól még nincs kész ügyeleti beosztás – állítja a Magyar Nemzet. A lap írta meg korábban, hogy az utóbbi három hónapban négy rezidens mondott fel a kórház sebészeti osztályán, mert állításuk szerint nem operálhattak eleget. A műtétek nagy részét elvitték a főorvosok – a hálapénz miatt. De a rezidensek a kórházban uralkodó áldatlan állapotokkal sem voltak kibékülve.

A botrány kipattanása után több orvos is úgy érezte, vállalná a pluszmunkát a betegek érdekében, és ezt szóban jelezték is, ettől a kórház elzárkózott, mert információink szerint az intézményen belül akarják rendezni a problémát. A Magyar Nemzet úgy tudja, más osztályokról irányítanának át rezidenseket a 24 órás sebészeti ügyeletbe, hogy biztosítva legyen az ellátás. Ilyen megterhelő ügyeletet egyébként a felmondott rezidensek közül többen akár tízszer is végeztek egy hónapban. A kórház nem nyilatkozott az ügyben.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek