Megvan az időpont: ekkor fognak sztrájkolni a mentősök

Oszd meg másokkal!

Desktop

Május 31-én utcára vonulnak a mentősök: bértárgyalásra hívják az Országos Mentőszolgálat főigazgatóját, a mentősök pedig sztrájkolni fognak – közölte a Népszavával a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke.

Kusper Zsolt azt mondta: a MOMSZ szombaton közös elnökségi ülésen tárgyalt a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetével  a május végére tervezett demonstráció részleteiről.

A céljuk, hogy a szolgálatnál dolgozók megkapják a korábban már májustól ígért 60 százalékos béremelést.

Kusper Zsolt úgy tudja: ezt az összeget az ágazati béremelésen felül kapták volna a dolgozók. Így meghökkentek, amikor a mentők napján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere “csak” tízszázalékos többletről és azt is csak januárra időzítve beszélt. Ezért május 31-én 14 órától demonstrációt tartanak az Országos Mentőszolgálat Markó utcai székháza előtt – írja a 24.hu.

A Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) nem vesz részt a másik szakszervezet által május végére meghirdetett tüntetésen - erről a MÖSZ elnöke, Toma Lajos beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Az elnök elmondta, a MÖSZ reprezentatív szakszervezetként vesz részt a korábban indult, az egészségügyi ágazati kollektív szerződéséről folytatott tárgyalássorozaton azért, hogy a mentődolgozóknak minél jobb feltételeket tudjanak "kiharcolni" a kormánnyal folytatott egyeztetéseken. "Minket nem keresett meg a tüntetést szervező másik szakszervezet" - tette hozzá.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek