Mennyit ér a hivatalos lista: hova menekülhetünk a hőség elől

Oszd meg másokkal!

Desktop
fmc.hu
fmc.hu

Kedves olvasónk vetette föl újra a kérdést: mennyit is ér a katasztrófavédelem által közzétett klimatizált helyek listája.

"Ami nekünk, 7. kerületi lakosoknak szomorú, hogy míg kiragadott például a Fejér megyei Úrhidán is két olyan hely van, ahová a hőség elől behúzódhat a nép, addig itt nálunk, a közismerten egyik legpokolibb klímájú, zöldterülettel alig rendelkező kerületben összesen egy darab ilyen helyet (Rákóczi út 48-50, ez a CBA a Blahán) sikerült találniuk.
Vagy gyenge az adatszolgáltatás, vagy még ennél is nagyobb a baj: meg fogunk főni!" – írta nekünk.

Az első nagy hőhullám idején mi is készítettünk ennek a listának az alapján ajánlást, kiböngészve a cím alapján, mi is lehet az a hely, ahova menenkülnünk kéne. Már ez se volt könnyű feladat, hiszen néha egy-egy címen (egy épületben több kereskedelmi és szolgáltatóhely van, különösen Budapesten, ahol a nagy bérházak alja teli van üzlethelyiséggel. De már akkor feltűnt, hogy a lista szinte csupa üzletet, önkormányzati irodát, bankot és könyvtárat javasol, és bizony ezek hét végén nemigen vannak nyitva. A könyvtárak meg egyenesen nyári szünetet tartanak.

Talán ideje mégiscsak kezdeni valamit az udvarral, árnyékolót, cserepes zöldet rakni a gangra.

Ti mit tudnátok ezek helyett javasolni? Csináljunk közösen használható listát. Várjuk a jobbnál-jobb tippeket, biztosan van megoldás.

(A kép nem Magyarországon készült.)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?