A Városmajori Klinikán csodákra képesek: újra sportolhat a fiú, akinek egy focimeccsen állt le a szíve

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: Origo
Fotó: Origo

Nagyon kevés helyen maradhatott volna életben az a fiatal fiú, aki egy focimeccsen lett rosszul, és leállt a szíve. Ő azonban a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára került, ahol először egy műszívet kapott, aztán rendbe hozták az eredeti betegségét – egy veleszületett koszorúér betegséget –, nemrég pedig már a lélegeztető gépről is levették. A kórház igazgatója, Merkely Béla szerint ezt Európában maximum öt helyen tudták volna megcsinálni. De a professzor szerint nem csak a csapata, mindenki bravúrosan dolgozott, aki részt vett abban, hogy a fiatal fiú kórházba kerüljön. Így az a szabadnapos mentős is, aki a pálya szélén többször is újraélesztette, írja az Origo az esetről. 

A Dabas 16 esztendős futballistája, Duhaj Ádám január 28-án még lőtt egy bombagólt, de rá néhány perccel összeesett, egy szabadnapos mentős kezdte el ápolni a pálya szélén, a mentősökkel együtt dolgozva aztán a helyszínen hatszor, a mentőben még háromszor kellett újraéleszteni. Így került a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára.

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek