Megindulnak a fejlesztések a Semmelweis Egyetem kórházaiban, hatalmas változások jönnek

Oszd meg másokkal!

Desktop
A képen a városmajori klinika, fotó: szeretlekmagyarorszag
A képen a városmajori klinika, fotó: szeretlekmagyarorszag

Egy évvel azután, hogy a kormány jóváhagyta a Semmelweis Egyetem fejlesztési tervét (és több milliárd forintot be is tervezett rá), mostanra a projekthez kapcsolódó intézkedésekről is döntés született.

Így az egyetem alapításának jubileumi, 250. évében olyan rekonstrukciók, korszerűsítési munkálatok indulhatnak el, amelyek hozzásegítik ahhoz, hogy 2030-ra a világ 28 ezer felsőoktatási intézménye közül a legjobb száz, európai szinten pedig a legjobb öt gyógyító egyetem közé emelkedjen.

A rengeteg változás közül, amit itt végig is olvashattok, igyekszünk a budaiakat kiemelni.

Az egyetem Kútvölgyi úton működő klinikái 2019 végéig kiköltöznek a Kútvölgyi kórház épületéből, mert azt az Észak- és Közép-budai Centrum, az új Szent János Kórház és Szakrendelő veszi át.

A Pulmonológiai Klinika is kiköltözik a Szent János Kórház területéről, a klinika június 30-tól az egyetem felújított, Tömő utcai épületében működik tovább. 

Bővítik a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáját. Ennek érdekében a kormány felhatalmazta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős minisztert, hogy vásárolja meg a tömbbel szomszédos egyik társasházat, és korszerűsítik a Határőr út 18. szám alatti épületét (itt most a képalkotó részleg működik.)

Az egyetemhez tartozó Pető András Kar (korábbi Pető András Intézet) fejlesztéséről is döntöttek. Ehhez a szakmai koncepció kidolgozása az emberi erőforrások miniszterének feladata, január 31-i határidővel.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek