Itt a hegyvidék klímastratégiája

Oszd meg másokkal!

Desktop
Normafa panoráma, fotó: Podi
Normafa panoráma, fotó: Podi

Böngészhetitek mostantól az önkormányzat által kialakított Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervet, és ez önmagában nagy dolog: szükség van arra, hogy hosszabb távra gondolkodjunk arról, hogyan tudjuk legalább a saját környezetünket megvédeni, amennyire ez tőlünk függ.

Az akcióterv az éghajlatvédelem érdekében 2030-ig legalább 40%-kal kívánja mérsékelni a XII. kerületben keletkező üvegházhatású gázok, elsősorban a szén-dioxid kibocsátását. A képviselő-testület által elfogadott dokumentum részletesen bemutatja a kibocsátás forrásait és mértékét, elemzi kerületünk sérülékenységét az éghajlatváltozás várható következményei szempontjából, valamint javaslatokat fogalmaz meg a célkitűzések eléréséhez és az eredmények nyomon követéséhez, számol be a terv részleteiről az önkormányzat oldala.

A SECAP (azaz az akcióterv) végrehajtása érdekében tervezett intézkedésekről hamarosan a képviselő-testület fog dönteni. A javasolt intézkedések között szerepel például egy lakossági tájékoztató kiadvány összeállítása, valamint fórumok szervezése, amiken a Hegyvidéken élők, illetve a középületek üzemeltetői számára mutatnák be az energiahatékonyság javításával és a megújuló energiahordozók alkalmazásával kapcsolatos jó gyakorlatokat.

És akkor maga a tervezet, kattints ide érte.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?