Azt hiszed a gyerek a budai iskolában jó levegőn van egész nap?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Eldobható cuki porszűrő gyerekeknek
Eldobható cuki porszűrő gyerekeknek

Súlyosan szennyezett a levegő több budapesti iskola környékén a Greenpeace mérései szerint. Szóval akár tehettünk volna ilyen képet is az elejére:

Mert lassan szükség lesz arra, hogy a gyerekeket az apró szálló portól, a nitrogéndioxidtól, a "városi levegőtől" valahogy megvédjük.

Ha nem teszünk valamit, ez az (ideiglenes) módszer marad csak. A Greenpeace most a NO2 szintjét mérte, de itt például a Budapesten 12 állomásból álló automata mérőhálózatának adatai, a nagyvárosi levegőminőséget leginkább jellemző 4 szennyezőanyag aktuális, óránként frissülő értékei láthatók - már amikor láthatók, mert például a szálló por értékeket most éppen nem mutatja. Pedig ez az érték a Széna térnél rendszeresen és alaposan meg szokta haladni az egészséges mértéket. 

A hegyvidéki iskoláknál kicsit jobb a helyzet, mint a belvárosban, de a mért eredmények azért eléggé elrettentőek, a Kós Károly Általános Iskolánál, a Városmajor úton csak egy hajszál választja el az éves maximumtól, és a Babérliget Általános Iskolánál sem tiszta igazán a levegő.

Az egész város valahogy így fest (ha a képre kattintasz, megnő, sőt kereshető lesz.)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?