Változások a Kútvölgyiben (sajtófotókkal)

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

"Az Egészséges Budapest Program fejlesztései szisztematikusan, tempósan, megfelelő ütemben haladnak" - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön a Szent János Kórház új szakrendelőjének Kútvölgyi úti telephelyén.

A korábban a Semmelweis Egyetemhez tartozó Kútvölgyi klinikai tömbből minden, az egyetem alá tartozó szakrendelés elköltözik, és helyükre a János-kórház járóbeteg-ellátása kerül. Három szakrendelés - a nőgyógyászat, a fül-orr-gégészet és a gasztroenterológiai - már itt kapott helyet, ezeket járták be most.

A Szent János Kórház új szakrendelője lesz ezentúl a Kútvölgyi, a régi, egyetemi "rendeléseket" július 1-jével mind elköltöztetik innen. A tényleges kórházban így majd csak fekvőbeteg ellátás lesz. Egy korábbi döntés értelmében a János-kórház amúgy is Észak-Közép-budai Centrumként fog a jövőben működni.

A Kútvölgyi teljes felújítását és átépítését a gyógyítói munka mellett párhuzamosan kell elvégezni. Idén, év közben jelenik meg az építészeti pályázat, és körülbelül két év múlva végeznek a munkálatokkal. Ezzel egy időben folyik a János-kórház átépítésének tervezése, ezek után 3-4 évre tehető annak elkészülte.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek