Nébih: tényleg gyatrábbak a multik termékei itthon, mint külföldön

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: coop-halas.hu
Fotó: coop-halas.hu

Beigazolódott a félelmünk: a multinacionális cégek a Nébih friss tesztje szerint is gyengébb minőségű termékekkel kínálnak minket.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy átható összehasonlító tesztet végzett, 100 olyan terméket vizsgált meg, amit elvileg ugyanolyan Magyarországon és külföldön is.

"A megvizsgált tételek 70 százalékánál kisebb, vagy nagyobb minőségi eltérés volt tapasztalható a Nyugat-Európában forgalmazott termékekhez képest. Az eltérések szinte minden esetben a magyar fogyasztók kárára voltak tapasztalhatók " – jött ki a szomorú eredmény.

Az összetevők vizsgálatából és az ízpróbákból kiderült, hogy a magyar piacra szánt termékek előállításánál a multik általában gyengébb minőségű összetevőket használnak fel, kevesebb természetes alapanyaggal, több ízfokozóval és kevesebb tápértékkel. A magyar termékeket osztrák és olasz termékekkel hasonlították össze.

Összesen 84 élelmiszert, 7 sört, 5 kutya- illetve macskaeledelt vizsgáltak meg.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán a következőket üzente a nagyvilágnak, miután értesült a Nébih konklúziójáról:

 "Visszautasítjuk, hogy a magyar és a közép-kelet-európai vásárlók egyfajta élelmiszer-diszkrimináció áldozatai legyenek, visszautasítjuk, hogy a megkülönböztetés ebben a formában is megjelenjen." 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek