Az igenek fölényes győzelme várható a Normafa-projekt ügyében a vasárnapi XII. kerületi népszavazáson

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az ittlakunk.hu online-szavazásán jóval többen voksoltak igennel, mint nemmel arra a kérdésre, hogy szeretnék-e a Normafa-projekt megvalósulását.

Bár a minta kicsi és közel sem tekinthető reprezentatívnak, s így az eredmény nem tekinthető tudományos megalapozottsságúnak, a különbség olyan jelentős, hogy az ittlakunk.hu és az általa megkérdezett szakemberek szinte biztosra veszik az igenek győzelmét. A kérdést csak az ittlakunk.hu XII. kerületi oldalán tettük föl. 

A kétnapos online előszavazáson szombat reggel 9 óráig 252-en nyilvánítottak véleményt, a következőképpen:

  • igen: 46%
  • nem: 33%
  • bizonytalan: 19%
  • nem érdekli: 2%

 

Az ittlakunk.hu nem kérdezett rá a részvételi szándékokra, de Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester korábban kijelentette: az önkormányzat a vasárnapi tényleges szavazás részvételi arányától függetlenül irányadónak fogja tekinteni az eredményt.

A voksolás kérdése: "Egyetért-e Ön a Normafa területének helyreállításával a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015. (I. 27.) számú határozatában foglaltak szerint?" 
 
 
 
A képen Mikó Gergőnek, az önkormányzat Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézményének igazgatójának Normafa Park-os ruházatát láthatjátok. 
 
A helyi közvélemény, úgy tűnik, alaposan megfurdult az ügyben 2013 szeptembere óta, amikor a "Szeretnéd-e, ha a Normafánál sportközpontot alakítanának ki?" kérdésre (akkor még nem volt hivatalos kérdés), a válaszolók 15 százaléka felelt igennel és 71 százaléka nemmel. 
 
A változásban közrejátszhatott egyrészt az, hogy Pokorni polgármester és az önkormányzat sokat feladott a projekt kezdetben emlegetett céljai közül, ejtették például a négyüléses sílift ötletét, s nem akarták már rekortánnal boríani az erdei sétautakat. Másrészt a XII. kerületi önkormányzat májusban hatalmas, költséges kampányt folytatott a projekt mellett, a feladat oroszlánrészével az ACG Reklámügynökséget bízva meg.
 
Előzetes telefonos helyi közvélemény-kutatást az önkormányzat is készített, de az eredményt nem hozták nyilvánosságra. 
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek