Kilépett a DK-ból Kerék-Bárczy Szabolcs, a hegyvidéki képviselő testület tagja

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kerék-Bárczy Szabolcs
Kerék-Bárczy Szabolcs

Kilépett a Demokratikus Koalícióból (DK) Kerék-Bárczy Szabolcs, aki a párt színeiben került be a XII. kerületi képviselő-testületbe. Kilépését, ami természetesen elnökségi tagságának végét is jelentette, a DK csütörtöki ülésén jelentette be. A DK otthagyása miatt nem kell egyébként lemondania a kerületi képviselőségről. 

A lemondás okát egyelőre nem tudni.  

Kerék-Bárczy XII. kerületi képviselőként azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nekiment a népszerű Lambert Zoltán városmajori plébánosnak, miután az arra kérte a kerületi rendőrkapitányt, hogy távolíttassa el a Városmajor Templom előterében tanyázó, ott evő és dolgát is ott végző néhány hajléktalant.

"Ritkán fordul elő velem, hogy a döbbenettől szóhoz sem tudok jutni, de most ez történt. Keresztényként és katolikusként meg vagyok botránkozva és fel vagyok háborodva. Ugyanis az egyháznak egyik legfontosabb feladata lenne az elesettek és rászorulók gyámolítása, segítése, márpedig a hajléktalanok azok az embertársaink, akik a könyörület gyakorlására ösztönöznek bennünket" - írta akkor. 

Kerék-Bárczy a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett. Felsőfokú tanulmányait már a fővárosi Külkereskedelmi Főiskolán végezte, előbb szaküzemgazdász, mad pr-es diplomát szerezve.1997-ben a Harvardhoz tartozó John F. Kennedy School of Government-en vette kézhez "public policy" diplomáját. Pályáját rögvest azzal kezdte, hogy Antall József kabinetfőnökének titkára lett, majd az MDF országgyűlési képviselőcsoportjában képviselő tanácsadójaként, az MDF frakció gazdasági kabinetjének titkáraként dolgozott. Tanított a Külkereskedelmi Főiskolán, illetve lobbizott a Matávnak. 1998-ban visszatért a Miniszterelnöki Hivatalba 2001-től három éven keresztül pedig Los Angeles-i főkonzul volt. Jóval az MDF széthullása után, tavaly kereste meg Gyurcsány Ferenc azzal, hogy folytassa a politikát a Demokratikus Koalícióban. A DK színeiben a 2014-es országgyűlési választáson veszített Budapest 1. számú választókörzetében.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek