Mit csinál ez a csúnya, szemüveges, sárga pólós pedofil bácsi a Hegyvidéken?

Oszd meg másokkal!

Desktop
A pedofil bácsi ráront az önkormányzatra
A pedofil bácsi ráront az önkormányzatra
Hegyvidéki ONvédelem Program néven erős és drága kampányt indított az önkormányzat a gyerekekre leselkedő internetes veszélyek visszaszorítása érdekében. Az online visszaélésekre, valamint azok kivédésének módjaira diákok és pedagógusok képzésével, Szülői Akadémiával, valamint köztéri installációkkal, például a „cukros bácsi” és az „adathalász” figurájával hívják fel az érintettek figyelmét. 
 
A komplex program egyik eleme a szeptember 15-én indult, 60 órás pedagógusképzés a MediaSmart Hungary Oktatási Kht. szervezésében, amelyet a Hegyvidéki Önkormányzat fizet.
 
Az ősz folyamán a témához kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéseken, illetve gyakorlati képzéseken összesen öt alkalommal Szülői Akadémia várja az érdeklődőket. Ezek előadói: Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Kósa Éva pszichológus, Tari Annamária szakpszichológus. 
 
Egy több mint ezer gyermek bevonásával lezajlott iskolai kutatás kapcsán prof. Dr. Kósa Éva egyetemi tanár, pszichológus számos érdekes eredményt mutatott fel. Például azt, hogy a szülők mindössze 6%-a gondolja, hogy a gyermeke olyasvalakivel beszél meg találkozót, akit még sosem látott, csak az interneten beszélgetett vele, addig a gyerekek saját bevallása szerint ez 21%. Az is megdöbbentő, hogy amíg a szülőknek csak a 2 százaléka sejti vagy tudja, hogy gyermekének szexuális ajánlatot tettek az interneten, addig a gyerekek 15 százaléka mondta, hogy történt már vele ilyen.
 
Az ijesztőnek szánt, wifijét lengető cukrosbácsi-figurát néhány gyerek a Sirály-sétányon barátságosan ölelgetni kezdte. 
 
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?