Az országos átlagnál többen mentünk el tegnap népszavazni, de az érvénytelenül szavazók aránya is nagyobb volt

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az érvényesen leadott szavazólapok aránya országosan (forrás: valasztas.hu)
Az érvényesen leadott szavazólapok aránya országosan (forrás: valasztas.hu)

Tegnap elmentünk népszavazni. Valaki elment, valaki nem. Valaki érvényes szavazatot adott le, valaki érvénytelent. Valaki igenre szavazott, valaki a nemre. Az országos eredményeket ismerjük (43,39 % ment el szavazni - vagy küldte be levélben szavazatát, 6,27 %-a volt érvénytelen a szavazatoknak, az érvényes szavazatok 98,34 %-a volt nem)

Ehhez képest nézzük a XII. kerület eredményét A választópolgárok 46,06 %-a jelent meg az urnáknál, ami meghaladja az országos átlagot, a budapestit (39,41%) pedig le is körözi.

Az érvénytelen szavazatok aránya nálunk 14,67% volt, ami bő duplája az országos átlagnak, s még a fővárosi átlagot (11,76 %) is jócskán meghaladja. Ez rettentően magas arány a korábbi népszavazásokhoz, választásokhoz képest.

Az érvényesen szavazók 97,95 %-a ikszelte be a Hegyvidéken a nem választ, míg a maradék 2,05 % az igenre szavazott. Ez utóbbi 364 darab szavazólapot jelent, míg 17 406-an jelölték be a nemet.

Érvénytelen szavazólapot 3 056 hegyvidéki szavazó adott le. Ezek a puszta számok, az értékelést meghagyjuk a politikusoknak. Aki további számokra kíváncsi, látogasson el a Nemzeti Választási Iroda honlapjára, ott szavazókörökre lebontva is megnézheti az eredményeket.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?