Közzétették a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeinek névsorát, Budapesten ők indulnak

Oszd meg másokkal!

Desktop

Döntött a Fidesz országos választmánya kedden az áprilisi parlamenti választás kormánypárti egyéni képviselőjelöltjeinek névsoráról. A fidesz.hu oldalon közzétett dokumentumból kiderül: 2014-hez képest a körzetek mintegy ötödében indít új jelöltet a Fidesz-KDNP-pártszövetség, adta tudtul az MTI.

A legtöbb változás Budapesten lesz. A belvárosi, 1. számú választókerületben (ehhez a körzethez tartozik a teljes I. kerület is) Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter helyett a KDNP-s Hollik István indul, míg a XII. kerületet és a II., valamint a XI. kerület egy részét magában foglaló körzetben - ahol eddig Fónagy János, a fejlesztési tárca parlamenti államtitkára volt a képviselő - Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője lesz a jelölt.

Több önkormányzati politikust is indítanak új jelöltként a kormánypártok: a VI-VII. kerületben Bajkai István erzsébetvárosi alpolgármestert, a VIII-IX. kerületben Kocsis Máté józsefvárosi polgármestert, a XIII. kerületben Harrach Tamás önkormányzati képviselőt, az Újpestet és a XIII. kerület egy részét lefedő körzetben pedig Zsigmond Barna Pál IV. kerületi alpolgármestert, korábbi csíkszeredai főkonzult.

Zuglóban Jelen Tamás választókerületi elnök, korábbi XI. kerületi alpolgármester, a 18. számú választókerületben pedig - amely a XI. kerület egy részét és a XXII. kerületet foglalja magában - Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke indul Fidesz-KDNP-s színekben.

 A listából kiderül, hogy a miniszterek közül ismét megméretteti magát egyéni képviselőjelöltként Simicskó István honvédelmi miniszter Budapesten, a XI. kerületben, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a II-III. kerületben, Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője Hódmezővásárhelyen, Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter Debrecenben, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pedig Kisvárdán.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?