Hamarosan indulhat az Otthon megöregedni program a hegyvidéki időseknek

Oszd meg másokkal!

Desktop
fotó: hegyvidek.hu
fotó: hegyvidek.hu

A tervek szerint még májusban pályázatot ír ki a hegyvidéki önkormányzat a kerületi idősek önálló életviteléhez nélkülözhetetlen akadálymentesítési munkák támogatására.

A program az Otthon megöregedni címet viseli. Hogy nem a levegőbe beszélnek, azt az mutatja, hogy két önkormányzati bérlakásban, mintajelleggel már megtörténtek a szükséges átalakítások

A mintalakások egyikében, a Tartsay Vilmos utcában több olyan átalakítás is történt, amellyel megkönnyítették az egészségi állapotuk miatt sok nehézséggel küzdő házaspár mindennapjait: kád helyett zuhanykabin lett a fürdőben, korszerű vízmelegítőt kaptak, korszerűbb lett a mosogató, a WC-be pedig kapaszkodó került. A Nagyenyed utcai bérlakásban szintén a mosogatót cserélték, de történt egy hihetetlennek is tűnő változás: a kamrát toaletté alakították át, eddig ugyanis csak a folyosón lévő, fűtetlen vécét lehetett használni...

A hegyvidek.hu cikke annak kapcsán született, hogy a polgármester megnézte a mintalakásokat. Pokorni Zoltán elmondta, hogy a május 18-án ülésező képviselő-testület jóváhagyásával akár már másnap kiírhatják az időseknek szóló akadálymentesítési pályázatot. Rászorultságtól függően teljes egészében, illetve 50%-ban támogatnák a szükséges átalakítási munkákat, de a tervezést, valamint igény szerint a munkaszervezést azok számára is ingyenesen biztosítanák, akik jövedelmi viszonyaik alapján meg tudják finanszírozni a kivitelezés költségeit. Önkormányzati bérlakásban és saját tulajdonú lakásban élők egyaránt pályázhatnak majd a kivitelezési munkák elvégzésére. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek