Lejárt a diákigazolványod, de még nincs munkád? Keddtől egészségügyi járulékot kell fizetned!

Oszd meg másokkal!

Desktop

Keddtől egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie azoknak a tanulóknak, akiknek idén március 31-én járt le a diákigazolványuk, de még nem sikerült elhelyezkedniük, és így nem biztosítottak. Hétfőn jár le ugyanis a 45 napos türelmi határidő.

Az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság lejártát (május 15-ét) követő 15 napon belül be kell jelentkezniük az érintetteknek a NAV-hoz, a 17T1011 jelű adat- és változás-bejelentő lapon. A nyomtatvány benyújtható ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy nyomtatva postán, illetve személyesen az ügyfélszolgálaton.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék jelenleg 7110 forint. A járulékot a tárgyhó utáni hónap 12. napjáig átutalással vagy csekken kell befizetni a NAV számlájára (10032000-06056229), az adóazonosító jel feltüntetésével. A szülő vagy más hozzátartozó is fizetheti a díjat.

Aki nem fizet, az sem marad ellátás nélkül. Viszont arra számíthat a nem biztosított személy, hogy ha nem kezdeményezi a jogviszonya rendezését, akkor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal előírhatja számára a fizetési kötelezettséget, illetve kötelezhetik az elmaradt járulékok befizetésére - írja az Adózóna.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek