Támogatás a rászoruló időseknek: van akinek automatikusan küldik, van akinek igényelnie kell

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép csak illusztráció, fotó: clicky me
A kép csak illusztráció, fotó: clicky me

A hegyvidéki önkormányzat idén márciusban is 12.000 forint összegű támogatással nyújt segítséget a rászoruló időskorú polgárainak.

  • A támogatás automatikusan jár, azaz nem kell igényelni azoknak a február 28-áig 65. életévüket betöltött időseknek, akik 2018. szeptember 1-je és 2019. február 28-a között rendkívüli települési támogatásban részesültek. (Rendkívüli települési támogatások: az esetenkénti támogatás, a krízistámogatás, a temetési támogatás, a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás.)
  • Kérelmet kell benyújtania annak a személynek, aki fenti ellátások egyikében sem részesült, de február 28-áig betölti a 65. életévét, tartós megtakarítással nem rendelkezik és családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 93.100 forintot. Az egyedülélők, illetve a 90. életévüket betöltöttek esetében a jövedelmi értékhatár 106.100 forint.

A kérelem nyomtatvány átvehető a Népjóléti Irodán ügyfélfogadási időben, illetve letölthető a www.hegyvidek.hu honlapról, az Ügyintézés / Támogatás, gondoskodás oldalról. A kérelemhez csatolni kell az igénylő jövedelmi viszonyait tanúsító igazolásokat. A kitöltött kérelmet február 28-áig kell benyújtani a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Irodájához:

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek