Országos Korányi Pulmonológiai Intézet

1121 Budapest, Pihenő út 1. | +36-1-391-3200 | http://www.koranyi.hu
Desktop

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet az ország egyik legszebb természeti környezetében fekszik. Épületei távol a főváros zajától, levegőszennyezésétől és zsúfoltságától jó levegőt és gyönyörű kilátást biztosítanak. Több mint száz évvel ezelőtt ide álmodta meg báró Korányi Frigyes a tüdőbetegek ideális gyógyhelyét, a jelenlegi intézet elődjét, az Erzsébet Királyné Szanatóriumot...

Mára a légzőszervi betegségek között jelentőségében a vezető szerepet a tüdőrák vette át. Intézetünkben komprehenziv módon a tüdőrák ellátásának teljes keresztmetszetét biztosítjuk. A megelőzést a dohányzás leszokás támogatószakrendelésünk biztosítja. A korszerű diagnosztikai osztályaink közül a képalkotó osztály a röntgen mellett ultrahang, izotóp és CT diagnosztikai eszközparkkal rendelkezik. A pathológiai osztály, a kémiai és bakteriológiai laboratóriumokképzett szakembereit a legkorszerűbb készülékek segítik. Az invaziv, beavatkozással járó diagnosztikai vizsgálatok között intézetünkben létrehoztunk az ország legjobban felszerelt bronchológiai ambulanciáját. Itt minimális kellemetlenséget okozva, szükség esetén altatásban is végezhetik a vizsgálatokat. Az ambulancia felszereltsége és szakembereinek tapasztalata lehetővé teszik, hogy a legnagyobb arányban legyenek eredményesek a diagnosztikus beavatkozások. A megfelelő kórisme birtokában többszakmás onko-pulmonológiai konzílium dönt daganatos betegeink legjobbnak ígérkező gyógymódjáról, amit azután a kezelőorvos részletesen megbeszél a beteggel és a hozzátartozójával. A sikeres gyógykezelést szolgálja az ország legnagyobb forgalmú mellkassebészeti osztálya. Sikerrel honosítottuk meg a lehetséges legkisebb sebészeti kellemetlenséget, fájdalmat okozó videotorakoszkópos műtéti eljárást is. A műtétet követő időszakban az intenzív terápiás és aneszteziológiai osztály nyújt biztonságos ébredést és őrzést. Ez az osztály nagysága és felszereltsége révén részt vesz a fővárosi gépi lélegeztetésre szoruló betegek sürgősségi ellátásában is. A gyógyszeres, infúziós daganatellenes kezeléseket erre a célra kialakított kúraszerű ellátást nyújtó egységekben kapják a betegek. Kényelmes fotelágyakban, nappali ruházatban néhány óra alatt kaphatják meg a kezelést. Az esetenként ajánlott sugárkezelés a közeli Országos Onkológiai Intézetben történhet meg a a két intézet közötti együttműködés keretén belül. A tüdőrák esetében gondolnunk kell arra is, hogy bár a korszerű kezelések révén mind hosszabb, évekig tartó értelmes életet lehet biztosítani, mégis eljöhet az az idő, amikor a tüneteket kell enyhítenünk. Erre a célra képzett szakemberekkel, empatikus szakdolgozókkal palliatív-hospice osztály áll a rászorulók rendelkezésre.

A daganatos betegség mellett igen nagy számban fordulnak meg idült bronchitiszes, emfizémás vagy egyéb légúti betegségben szenvedők az intézetben. Magyarországon, részben a dohányzási szokások következtében is nagyszámú, mintegy félmillió COPD-s (idült bronchitiszes, emfizémás) beteg él. Betegségük évtizedekig lassan rosszabbodik, míg végül már a legkisebb testmozgás is fulladást okoz, s állandó oxigénkezelésre szorulnak. Intézetünkben több osztály is foglalkozik e betegekkel, és a hirtelen állapotrosszabbodás miatt bekerülőkkel. Ha a betegek állapota ezt indokolja, non-invaziv egységünkben megtanítják az otthon is alkalmazható nem invaziv asszisztált lélegeztető készülék használatát. Annak érdekében, hogy a betegség lefolyása minél lassabb legyen, kiválóan felszerelt diagnosztikus, légzésfiziológiai részleg, rehabilitációs osztályok (Légzésrehabilitációs Osztály és Krónikus Osztály), gyógytornász és fizioterápiás szolgálatok állnak a betegek szolgálatára. Az éjszakai horkolást és a mögötte meghúzódó, néha életveszélyt is rejtő légzéskimaradásokat alvásmedicina laboratóriumunkban diagnosztizálhatjuk és javasolhatjuk az eredményes kezelési módot. Kardiológiai ambulanciánk biztonságos konzíliumot jelent a légzőszervi betegeknek is. Az asztma és allergológiai ambulancia a nagyszámú asztmás, rhinitiszes, rovarcsípés allergiában szenvedő betegnek jelent szakszerű ellátást.

Intézetünk országos profiljához tartozik a ritka légzőszervi betegségek, mint pl. a cisztás fibrózis ellátása. Felnőtt betegek számára országos centrumként működünk. Ellátásukban aktív tüdőgyógyászati és rehabilitációs osztályaink és szakembereink egyaránt részt vesznek.

Ambulanciák:

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes, saját parkolóban fizetős
Parkolási megjegyzés:A parkolójegy 30 perces díjmentes benntartózkodást tesz lehetővé az intézet területén a látogató számára. További tudnivalók: http://www.koranyi.hu/index.php/parkolasi-rend
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.