Pető András Kar - Semmelweis Egyetem

1125 Budapest, Kútvölgyi út 6. | +36-1-224-1500 | http://semmelweis.hu/pak

Oszd meg másokkal!

Desktop

2017. augusztus 1-jétől Pető András Kar (PAK) néven a Semmelweis Egyetem karaként működik a Pető András Főiskola, valamint az annak részét képező Konduktív Pedagógiai Központ.

A Semmelweis Egyetem 6 kara közül az egyik a Pető András Kar, amely a Semmelweis Egyetem alapító okiratában meghatározott különböző közoktatási, valamint rehabilitációs és habilitációs alaptevékenységeit szervezeti és szakmai tekintetben önálló, de egymással együttműködő intézményegységek keretében látja el. Mint gyakorlóintézmény, részt vesz a konduktor tanítóképzés alap- és továbbképzési feladataiban.

A Semmelweis Egyetem Pető András Kar – korábban Pető András Főiskola, illetve Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete – küldetése, hogy a konduktív pedagógia eszközeivel javítsa azoknak az életminőségét, akik elsősorban központi idegrendszeri sérülés miatt nehézséggel és kihívással szembesülnek.

2014. szeptember 1-jétől közvetlen állami fenntartásba került: a Nemzetközi Pető András Közhasznú Nonprofit Kft. és a fenntartásában főiskolaként működő Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete feladatait a Pető András Főiskola vette át.

Dr. Pető András az 1940-es években hozta létre a központi idegrendszeri károsodás következtében mozgássérült személyek helyreállítását célzó konduktív pedagógiai rendszert, amelyet az általa vezetett intézet alkalmazott először. Követője és a rendszer továbbfejlesztője a főiskolai képzés vezetője dr. Hári Mária volt. A konduktív nevelési rendszer lehetőséget ad a személyiség minden oldalú kibontakoztatására és ugyanakkor lehetővé teszi a társakkal - csoportban történő - együttműködést is, előkészít a valódi integrációra. Alapgondolata, hogy a központi idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépítésének lehetőségével, amelyek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósítható.

A Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete (MPANNI, Pető Intézet) 2014. augusztus 31-ig a Nemzetközi Pető András Közalapítvány által fenntartott, nem állami főiskola volt. 1963 óta folytat képzést. A konduktor főiskolai végzettséggel rendelkező speciális szakember, aki a rendszer helyreállító-nevelési-oktatási folyamatának kulcsembere. Napjainkra az MPANNI a konduktív nevelés egész világra kiterjedő szellemi, kutató, képző, metodikai és minőségbiztosítási központjává vált.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek