Bajor Gizi Színészmúzeum

1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 16. | +36-1-375-1184 | http://www.bajorgizi.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítóhelye a Bajor Gizi Színészmúzeum. A neve árulkodó: színészegyéniségeknek és színészéletműveknek állít emléket. Hogy kiknek? Elsőként és óhatatlanul két magyar színésznőnek. Az egyik Bajor Gizi, a XX. századi magyar színjátszás kiválósága. Az ő egykori otthonában jött létre 1951-ben az első emlékszoba: az életét és művészetét illusztráló interieur. A másik, akinek emléket állít, Gobbi Hilda, a XX. századi magyar színjátszás nagy kiválósága, aki létrehozta ezt az emlékszobát. Gobbi Hilda lakóknak nevezte az itt helyet kapó művészeket: 1990-ben ő is ideköltözött. Két nagy előd és példakép emlékszobája látható még: Jászai Marié, a múlt századi magyar színjátszás utolérhetetlen tragikájáé és Márkus Emíliáé, a "szőke csodá"-é, aki hetvenöt évet töltött színpadon. Ifjúkora a XIX., érett és öregkora a XX. századé volt. A többi emlék azoké a művészeké, akik neve leginkább a Nemzeti Színház nevezetes előadásaihoz kapcsolódik: Rózsahegyi Kálmán, Németh Antal, Jávor Pál, Olty Magda, Váradi Hédi, Major Tamás, Tímár József és alkotótársaik.

Nyitvatartás:

Szerda14.00 – 18.00
Csütörtök14.00 – 18.00
Péntek14.00 – 18.00
Szombat14.00 – 18.00
Vasárnap14.00 – 18.00

Hétfőn és kedden zárva.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-375-1184
Email: bgm@oszmi.hu
Honlap:http://www.bajorgizi.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek