Gyermekvasút Múzeum és Ajándékbolt

1121 Budapest, Gyermekvasúthoz vezető út . | +36-1-397-5394/Hűvösvölgy állomás, +36-1-397-5392/Gyermekvasút | https://www.gyermekvasut.hu
Desktop

2017 tavasza óta megújult kiállítással várja az utasokat a Gyermekvasút hűvösvölgyi múzeuma.

A kiállítótérben új vitrinekben láthatóak a kisvasút történetéről, működéséről szóló archív anyagok, különböző méretű járműmakettek. Több témában bővült a bemutatott tárgyi emlékek gyűjteménye: az úttörőéletről, a járművek történetéről és a pénztári szolgálatról is külön tárlók emlékeznek meg.

Újabb fotóhelyszínt alakítottunk ki: a dunaújvárosi Muki gőzmozdony eredeti fülkéjébe is beállhatnak egy fénykép kedvéért a legkisebbek.

Az egyik vitrin aljában folyamatosan üzemelő LGB kisvonat fut az úttörő- és gyermekvasutas hétköznapokat bemutató felvételek előtt.

A múzeum legújabb kiállítási tárgya az Úttörővasút megnyitásától idén áprilisig Hűvösvölgy állomáson üzemelő mechanikus biztosítóberendezés, melyet a forgalmi irodában jóval modernebb társa, egy Domino70 típusú berendezés váltott fel.

Nyitvatartás:

Május elejétől augusztus végéig naponta, az év többi időszakában hétvégenként várja az utasokat 9 és 18 óra között. A nyitvatartás változhat.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-397-5394/Hűvösvölgy állomás, +36-1-397-5392/Gyermekvasút
Email:info@gyermekvasut.hu
Honlap:https://www.gyermekvasut.hu
Facebook:https://www.facebook.com/pg/gyermekvasut
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek