Hegyvidék Galéria

1126 Budapest, Böszörményi út 13-15. | +36-1-225-7160 | https://hegyvidekgaleria.hu
Desktop

A Hegyvidéki Önkormányzat által alapított galéria 1998-ban kezdte meg működését a Városmajor utca 16. szám alatt Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Kortárs Galéria néven, amely felváltva adott otthont a képző- és iparművészeti, valamint helytörténeti tárlatoknak és rendezvényeknek.

2005 januárja óta külön kiállítóhelyen tekinthetők meg a helytörténeti és a képzőművészeti kiállítások. 2004-ben az Önkormányzat egy külön helytörténeti gyűjtemény kialakításáról döntött a Beethoven utca 1/B. szám alatt. Itt kapott helyett az időszaki helytörténeti kiállítás, valamint teljes körű infrastrukturális adottságok mellett, előzetes bejelentkezést követően bárkinek lehetősége volt itt helytörténeti kutatómunkát végezni, a gyűjteményben kialakított helytörténeti-fővárostörténeti könyvtár dokumentumait használni. 2017. szeptember 17-étől a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény a megújult Lóvasút épületében található.

A Hegyvidék Galéria a Városmajor utcából 2017 januárjában a Királyhágó térre (Böszörményi út 13-15.), egy földszinti, utcafrontos kiállítóhelyre költözött, amelynek design-ját, belsőépítészeti megoldásait, valamint a Galéria új arculatát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai között meghirdetett ötletpályázat győztesei tervezték. A korszerű, modern, világos és letisztult térben méltó módon kerülnek bemutatásra az alkotások.

A Hegyvidék Galéria kulturális színtérként helyet ad tárlatokat kísérő rendezvényeknek, tárlatvezetéseknek, beszélgetéseknek, múzeumpedagógiai foglalkozásoknak, valamint más művészeti és irodalmi programoknak, művészettörténeti előadásoknak, irodalmi esteknek, könyvbemutatóknak, műterem-látogatásoknak. A kiállítások ideje alatt, nyitvatartási időben, lehetőség van a Galéria könyvtárában található művészeti témájú könyvek helyben történő olvasására is.

Nyitvatartás:

Kedd10.00 – 18.00
Szerda10.00 – 18.00
Csütörtök10.00 – 18.00
Péntek10.00 – 18.00
Szombat10.00 – 14.00

Hétfőn és vasárnap zárva.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft.
Telefon:+36-1-225-7160
Email:info@hegyvidekgaleria.hu
Honlap:https://hegyvidekgaleria.hu
Facebook:https://www.facebook.com/hegyvidekgaleria
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek