Hegyvidék Galéria

1126 Budapest, Böszörményi út 13-15. | +36-1-225-7160 | http://www.hegytortenet.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A XII. kerület – Hegyvidék figyelemreméltó művészeti múlttal és jelennel rendelkezik, és a Hegyvidék Galéria létrehozásának célja az itteni kulturális, képzőművészeti élet sokszínűségének bemutatása volt. Kiállításainkon találkozhatnak a kerületben egykor, valamint jelenleg is élő és alkotó képző-, fotó- és iparművészek munkáival, de tárlatainkon feltűnnek olyan már elismert, kanonizált művészek, vagy a pályájuk kezdetén álló fiatalabb alkotók is, akik nem hegyvidéki kötődésűek. Az egyéni alkotóművészek mellett kiemelten kezeljük a kerületben működő művészeti oktató intézményeket, mint például a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet vagy a Budai Rajziskolát. Látogatóink számára a kiállításokhoz és a jelentős kerületi eseményekhez, évfordulókhoz kapcsolódva irodalmi, művészeti témájú programokat, mint például művészettörténeti előadásokat, könyvbemutatókat is szervezünk. Rendszeresen tartunk a tárlatok ünnepi zárásaként finisszázst, művész-közönségtalálkozókat, műteremjáró sétákat. Előzetes bejelentkezés alapján tárlatvezetésre és múzeumpedagógiai foglalkozásra is várjuk az iskolás és felnőtt csoportokat.

A Hegyvidéki Önkormányzat által alapított Galéria 1998-ban kezdte meg működését a Városmajor utca 16. szám alatt Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Kortárs Galéria néven, amely felváltva adott otthont a képző- és iparművészeti, valamint helytörténeti tárlatoknak és rendezvényeknek. 2004-ben az Önkormányzat egy külön helytörténeti gyűjtemény kialakításáról döntött a Beethoven utcában, így 2005 januárja óta külön kiállítóhelyen tekinthetők meg a helytörténeti és a képzőművészeti kiállítások.

A Galéria 2017 januárjában a Királyhágó térre (Böszörményi út 13-15.) egy földszinti, utcafrontos kiállítóhelyre költözött, amelynek design-ját, belsőépítészeti megoldásait, valamint a Galéria új arculatát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai között meghirdetett ötletpályázat győztesei tervezték. A korszerű, modern, világos és letisztult térben méltó módon kerülnek bemutatásra az alkotások.

2017. szeptember 17-étől a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény a megújult Lóvasút épületében található.

Nyitvatartás:

Kedd10.00 – 18.00
Szerda10.00 – 18.00
Csütörtök10.00 – 18.00
Péntek10.00 – 18.00
Szombat10.00 – 14.00

Hétfőn és vasárnap zárva.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Balázs Attila
Telefon:+36-1-225-7160
Email:info@hegyvidekgaleria.hu, balazs.attila@hegytortenet.hu
Honlap:http://www.hegytortenet.hu
Facebook:https://www.facebook.com/hegyvidekgaleria
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek