Koreai Kulturális Központ

1124 Budapest, Csörsz u. 49-51. | +36-1-550-0240, +36-1-550-0247 | http://hungary.korean-culture.org

Oszd meg másokkal!

Desktop

Dél-Korea és Magyarország kulturális találkozópontja. Nyelvoktatás, gasztronómia, taekwondo, tradicionális tánc, modern festészet, k-pop.

A Koreai Kulturális Központ 2012 elején nyílt. Célja, hogy a hagyományos és a modern értékeket összekötő, szerteágazó koreai kultúrát bemutassa és közelebb hozza a magyar közönséghez.

A két ország közös története közel három évtizedes: 1989-ben Közép-Európából elsőként Magyarország vette fel a diplomáciai kapcsolatot Dél-Koreával. Jelenleg Korea és Magyarország külpolitikai és gazdasági kapcsolatainak felélénkülésén túl számos más területen lévő együttműködések is villámsebességgel fejlődnek.

Színes rendezvényekkel, kiállításokkal várjuk kedves látogatóinkat!

 • Könyvtár: A könyvek illata teljesen átjárja a könyvtárszobát, mely látogatóink minden igényét igyekszik kielégíteni, legyen szó koreai irodalommal, történelemmel, művészettel kapcsolatos, vagy akár gyermekkönyvekről. CD és DVD-tárunkban emellett koreai zenei albumok és filmek is szép számmal találhatók.
 • Bemutató konyha, "Ízek Világa": „Ízek világa” elnevezésű termünkben a koreai konyhával ismerkedők számára minden igényt kielégítő konyhai berendezésekkel szolgálunk, valamint különféle, a koreai konyhaművészettel kapcsolatos főzőtanfolyamokat és rendezvényeket szervezünk.
 • Művészeti Csarnok: A "Művészeti Csarnok" nevű multifunkcionális termünk kis nézőszámú előadásoknak, kiállításoknak, családi rendezvényeknek ad helyet.
 • A lélek szabadsága: A „koreai hullám” megismertetésére, népszerűsítésére épült tágas teremben taekwondo edzéseket, és más, a koreai hullámmal kapcsolatos programokat tartunk.
 • Oktatótermek: Ezekben a termekben tartjuk a koreai nyelvórákat. A hihetetlen érdeklődésre számot tartó, kezdő, középhaladó és haladó szinten elérhető koreai órákat anyanyelvi tanárok tartják.
 • Teaszalon: A hagyományos koreai teaházakra emlékeztető, meghitt hangulatú teaszalonban mindenki számára lehetőséget biztosítunk a hagyományos koreai teakultúra megismerésére.
 • Virtuális Zóna: A legújabb technikai berendezésekkel ellátott termünkben lehetőség van a Koreában népszerű online számítógépes játékok kipróbálására, mindezt elképesztő sebesség mellett.
 • Multimédia: Multimédia termünkben különféle, Koreával kapcsolatos videók és médiaművészeti alkotások kerülnek bemutatásra, melyeket a koreai National Museum of Contemporary Art (Nemzeti Kortárs Művészeti Múzeum) szolgáltat számunkra.
 • Kulturális Műhely: A koreai kultúra jobb megismerése érdekében a látogatók többek között papírhajtogatással és -készítéssel ismerkedhetnek meg.
 • Szeminárium terem: Kicsi, de hatékonyan berendezett szeminárium termünkkel kis létszámú tárgyalásokhoz, szemináriumokhoz kívánunk helyet biztosítani.
 • Kézműves Galéria: A Kulturális Központba belépve ez a hosszan elterülő kiállítási tér fogad minket, ahol hagyományos öltözékek, kiegészítők és kézműves termékek kerülnek bemutatásra.

Nyitvatartás:

Hétfő12.30 – 20.00
Kedd12.30 – 20.00
Szerda12.30 – 20.00
Csütörtök12.30 – 20.00
Péntek12.30 – 20.00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Pálffy Dóra, Deszpoth Csilla
Telefon:+36-1-550-0240, +36-1-550-0247
Email:koreaikultura@koreaikultura.hu, koreaikultura@gmail.com
Honlap:http://hungary.korean-culture.org
Facebook:http://www.facebook.com/koreaikultura
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek