Ugocsa utcai Könyvtár - Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

1126 Budapest, Ugocsa u. 10. | +36-1-225-1228 | http://www.fszek.hu/konyvtaraink/ugocsa_u__10_
Desktop

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XII. kerületi könyvtára 1952-ben létesült a Böszörményi úton, ehhez 1964-ben gyerekkönyvtár is kapcsolódott a közelben. Az azóta eltelt több mint öt évtized alatt Buda egyik legforgalmasabb könyvtárává vált. A megváltozott használói érdeklődésnek, az információhoz való hozzáférés igényének a túlzsúfolt könyvtár már egyre kevésbé tudott megfelelni. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár hálózatfejlesztési stratégiájában megfogalmazott szakmai program szerencsésen találkozott a fővárosi és kerületi önkormányzat azon szándékával, hogy a Hegyvidék polgárai számára új, korszerű könyvtár épüljön. A közös elképzelés, közös beruházással, a városrész nagyon jól megközelíthető pontján - néhány száz méterre a régi könyvtártól - a több mint fél évtizede nem működő Ugocsa mozi átépítésével vált valóra. A kétszintes új könyvtárban 600 négyzetméter alapterületen könyv- és folyóirat-, CD-, DVD-kölcsönzés, gyermekkönyvtár, olvasóterem, folyóirat-olvasó, számítógépes katalógus, internet-hozzáférés áll az érdeklődők rendelkezésére. A mozgássérülteket és a kismamákat lift segíti a kényelmes könyvtárhasználatban. A korszerű, kellemes környezetben kibővített nyitvatartási idővel, heti 50 órában, szombaton is várjuk kedves régi és új olvasóinkat.

A saját laptop, a könyvtári számítógép és az internet használatáról

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár katalógusa

Nyitvatartás:

Hétfő09.00 – 19.00
Kedd09.00 – 19.00
Szerda14.00 – 19.00
Csütörtök09.00 – 19.00
Péntek09.00 – 19.00
Szombat09.00 – 14.00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Wifi:fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek