Botanicon Tanoda - Magántanulói csoport

1121 Budapest, Kázmér út 51. | +36-30-895-5395 | http://www.botanicon.hu
Desktop

Gyermekfelügyelet magántanulóknak iskolaidőben, 8-16.30 óráig vizsgára felkészítéssel, tehetséggondozással, mozgásfejlesztéssel, környezeti neveléssel, kirándulással és kulturális programokkal. Az érdeklődőknek javasoljuk, hogy az ismerkedéshez valamelyik nyári táborunkba jelentkezzenek. Táboraink: http://www.botanicon.hu/galeria/turnusok

Jelenleg nem tudunk új gyermekeket felvenni.

Tanodánkban a kötelező tananyag gyakoroltatásán kívül mindennapos mozgásfejlesztést, gyakori erdei kirándulást és kulturális programokat, valamint változatos projekteket kínálunk. Az élménypedagógia eszközeivel támogatjuk a tananyag elsajátítását és tanulásmódszertani segítséget is adunk, hogy a félévi vizsgák a gyermekeknek sikerélményt jelentsenek. Ugyanakkor nem a kötelező tananyag elsajátítására fektetjük a hangsúlyt, hanem nap mint nap egy „élhető világ” létrehozásán fáradozunk egy olyan közösségben, ahol a csoport tagjai egyenlőek, együtt döntenek a programokról, együtt dolgoznak a feladatok megoldásán és együtt örülnek a közös sikereknek. Ebben az elfogadó, támogató légkörben elsődlegesnek tartjuk a környezeti nevelést, hiszen csak természeti és társadalmi közegünk megismerésével érthetjük meg gyökereinket, s határozhatjuk meg utunk célját. Itt minden rólunk szól, az egyéni igényeket, a napi hangulatot, az évszakok adta lehetőségeket figyelembe vesszük, életünket magunk alakítjuk. Télen korcsolyázni megyünk, nyáron színdarabot rendezünk a kertünkben.

Kiknek ajánljuk Tanodánkat? Akiknek egyszerre sok és kevés az, amit az iskolarendszerű oktatás nyújt. Sok, mert a gyerekek egész nap a padban (majd otthon) görnyednek rutinfeladatokkal, és kevés, mert az osztálylétszám miatt az egyéni igényekre, a tehetségre nem tudnak odafigyelni a pedagógusok. A Botanicon Tanodában kis létszámú csoportokkal dolgozunk, s az erdőben, a piacon, a múzeumban mutatjuk meg, mire jó az az alaptudás, amit az általános iskola vár el a gyermekektől. Kivisszük őket az életbe, használható információt adunk át.

Ki lehet magántanuló? A köznevelési törvény szerint tankötelezettségét bárki teljesítheti magántanulóként is, akinek ezt a státuszt kérvényezi szülője az iskola igazgatójánál. Leendő elsősöknek is szükséges beiratkozni az iskolába, majd kérvényezni a magántanulói státuszt. A Botanicon Tanoda nem iskola, hanem magántanulói közösség. Segítünk abban, hogy a gyermekkor a gyermekről szóljon, ne a tananyagról.

Tanodánkat szülői hozzájárulásból működtetjük. Szeretettel várjuk a gyermekeket egy oldott, barátságos légkörben, az élet szép és érdekes dolgaival!

Bővebb információk: www.botanicon.hu

 

Nyitvatartás:

Hétfő08.00 – 16.30
Kedd08.00 – 16.30
Szerda08.00 – 16.30
Csütörtök08.00 – 16.30
Péntek08.00 – 16.30

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
Wifi:ingyenes

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Szalontai Kriszta
Telefon:+36-30-895-5395
Email:info@botanicon.hu
Honlap:http://www.botanicon.hu
Facebook:https://www.facebook.com/BotaniconTanoda, https://www.facebook.com/botanicon
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.