Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola

1126 Budapest, Orbánhegyi út 7. | +36-1-355-0736 | http://feketeistvaniskola.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A kerület gyógypedagógiai iskolájában 1955 óta folyik az enyhe és középfokban értelmileg sérült gyermekek szegregált oktatása.

Az intézmény alaptevékenysége: a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottságok által készített szakértői vélemények alapján történő gyógypedagógiai nevelés-oktatás az intézmény 1-8. évfolyamán, ahol a tanulók az általános iskola általános műveltséget megalapozó oktatása folyik, továbbá a 9-10. évfolyamon ahol a tanulók előkészítő szakiskolai képzésében vesznek részt.

Az intézményben a sajátos nevelési igényű tanulók különleges gondozása keretében egészségügyi és pedagógiai célú habilitációs és rehabilitációs ellátásban is részesülnek. Az oktató-nevelő munkához szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosítottak.

Az intézmény szakmai működését a Minőségirányítási Program és a Pedagógiai program határozza meg, melyek az Önkormányzati Minőségirányítási Program, a Nemzeti Alaptanterv és a Sajátos nevelési igényű tanulók iskolai oktatásának tantervi irányelve figyelembevételével készültek. Pedagógiai Programunkban fő célként tűztük ki, hogy tanulóink a felnőtt kort elérve, sérültségükhöz viszonyítottan minél jobb szinten legyenek képesek a társadalmi beilleszkedésre, önálló életvezetésre, az önfenntartásukat részben, vagy egészben biztosító munkavégzésre, rendezett családi közösségben való életre. A pedagógiai Program tartalmazza a kötelező habilitációs – rehabilitációs és a nem kötelező tanórai foglalkozások rendszerét és felhasználását.

A tanulók képességeit figyelembe véve, az optimális fejlesztést szem előtt tartva bontott csoportokban történik a matematika, az angol nyelv és a művészeti tárgyak oktatása. A tehetséggondozás és a felzárkóztatás egyéni illetve kiscsoportos formában megoldott.

Az intézmény oktató nevelő munkája során számos új kezdeményezést honosított meg. A szakmai testület nyitott a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését szolgáló terápiás módszerek eljárások elsajátítására, alkalmazására, adaptálására.

Az alkalmazott módszerek széles körben ölelik fel a legkorszerűbb pedagógiai törekvéseket.

A tanulók és a szülők körében népszerű, a kollégák szakmai igényessége szempontjából preferált terápiák az utóbbi években az alábbiak:

  • Alapozó terápia
  • Gyógyúszás
  • Gyógytestnevelés
  • Logopédia
  • Tánc terápia (népi-, moderntánc)
  • Drámapedagógia
  • Művészetterápia
  • ULWILA zeneterápia
  • Sindelar terápia

A Logopédiai Szakszolgálat az intézmény tagjaként működik. A Szakszolgálat logopédusai az intézmény pedagógus létszámához tartoznak. 17 logopédus szakember évente átlagosan 700-750 gyermek terápiáját biztosítja. Feladatuk: a XII. kerületben lakó és a XII. kerületi Önkormányzat által fenntartott intézményekbe járó beszédhibások kiszűrésére és a beszédhibák, a nyelvi kommunikációs zavarok javítása, valamint a diszlexia megelőzése és javítása.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek