Kós Károly Ének-zene Emelt Szintű Általános Iskola

1122 Budapest, Városmajor u. 59. | +36-1-225-0967/titkárság | http://www.koskaroly.sulinet.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Városmajori Gimnázium tagintézménye.

Alapfeladatunk az általános iskolás korú gyermekek nevelése és oktatása. Nevelési elveinkben humanista szellemű, klasszikus erkölcsi értékek a meghatározók. Tanárainkat a gyerekek iránti szeretet, türelem vezérli. Számunkra fontos a jó légkörű iskola, mely vonatkozik a tanár – diák viszonyra és a tanár – diák – szülő kapcsolatára is.

Oktatási elveinkben szeretnénk elérni, hogy a tanulók a tudást tiszteljék, és az emberi boldogulás alapvető értékének tekintsék.

Alapvető, korszerű ismeretek elsajátításával a középiskolában is képességeikhez mérten megállják a helyüket.

Az iskolánkban megalapozott és célirányosan fejlesztett kommunikációs készségeik segítségével legyenek képesek minőségi kapcsolatot fenntartani az őket körülvevő világgal.

Iskolánk története 1903-ig vezethető vissza. Akkor helyeztek el a jelenlegi épület helyén álló barokk villában 153 gyermeket, s itt kezdte meg működését a Községi Elemi Népiskola. 1909-12 között nagy iskolaépítő program valósult meg a fővárosban. A régi épületet lebontották, a helyére épülő új iskola tervezésére Kós Károly és Györgyi Dénes kaptak megbízást. Ekkor épült iskolánk is (1910-11). A szecessziós stílusban készült új épület a maga idejében a legmodernebb oktatási intézménynek számított.

1914-ben, az I. világháború kitörése után az iskola hadikórház lett, s csak 1916-tól működhetett újra eredeti rendeltetésének megfelelően. 1933-tól az épületben két önálló intézmény működött, a Városmajor utcai Elemi Népiskola és a Városmajor utcai Polgári Fiúiskola. 1944-ben az épületet belövés érte, megmaradt részét kórházként használták, s csak 1945/46-ban indulhatott az első teljes tanév. Az 1946/47-es tanévtől a korábban itt működő két intézmény egyesítésével fokozatosan létrejött a nyolcosztályos általános iskola, de megalakulásától kezdve két önálló igazgatással működött: Általános Leányiskola és Általános Fiúiskolaként.

A leányiskolában 1959 óta az ének-zeneoktatás egyre erősödött. Ekkortól számítjuk a zene tagozat működését. Évtizedek óta a kétévente megrendezésre kerülő minősítő kórustalálkozókon arany fokozatot szereztek iskolánk kórusai.

1963-ban egy igazgatás alatt egyesült a két iskola. 1983-ban vette fel a Kós Károly nevet. Ekkorra épült meg a Maros utcai "kis iskola". 1990-től lehetőség nyílt arra, hogy jobban megfeleljünk a kor kihívásainak. Megkezdődött a nyugati nyelvek oktatása, háztartástechnikai, számítástechnikai és kondicionáló termek kerültek kialakításra. 1998-tól matematika-informatika orientáltságú osztály indult. Az iskola rekonstrukciója következtében az épület megszépült. (1999.) Műemlék jellegű intézményünk a felújítás után előnyére változott. Az osztálytermek belső képe és a folyosók a dekorációkkal és a növényekkel barátságos képet mutatnak.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Osváth Emese tagintézmény-vezető
Telefon:+36-1-225-0967/titkárság
Email:koskaroly@koskaroly.sulinet.hu
Honlap:http://www.koskaroly.sulinet.hu
Facebook:https://www.facebook.com/KosKarolyAltalanosIskola
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek