Botanicon Kert Klub

1121 Budapest, Kázmér út 51. | +36-30-895-5395 | http://www.botanicon.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

KERTÉSZTÁBOROK és ÖKO TÁBOROK 5-12 éves gyermekeknek. Irány a kert és az erdő!

2018. augusztus 27-31. ÖKO TÁBOR, terepszemle: iránytű és térképhasználat, tájékozódási és természetvédelmi alapismeretek, meteorológia, vadon élő állatok megfigyelése, erdőkóstoló (som, gyógynövények), gyermekvasutas kirándulás erdei fitneszparkba és játszótérre

A BOTANICON KERT KLUB NAPKÖZIS TÁBORAI 5-12 éves gyermekeknek ajánlottak. Táboraink naponta 8-16.30 óráig tartanak. Minden tábor tartalmaz egy erdei sétával összekötött gyermekvasutas kirándulást.

Helyszín: Botanicon Tankert és Hill-top Tanoda (1121 Budapest, Kázmér út 51.), természetvédelmi terület mellett, ahol kisebbek és nagyobbak részére játszótérrel is rendelkezünk. A kertben és tornatermünkben nagymozgásos tevékenységeket is végzünk. Rossz idő esetén a foglalkozásokat teremben tartjuk.

Mindegyik turnus ára: 42.000 Ft. Az ár tartalmazza a napi 1x meleg és 2x hideg étkezést, a gyermekvasutas kirándulás, a programok és anyagok díját. Érdeklődés, jelentkezés: Szalontai Kriszta, 06-30-895-5395, kertklub@botanicon.hu

További információk a www.botanicon.hu honlapon találhatók.

Kertpedagógia, környezeti nevelés, gyógynövényismeret. Küldetésünk az egészséges életmódra nevelés, valamint a testet-lelket karban tartó kertészkedés népszerűsítése. A termőföld illatát, a paradicsom ízét a könyvek nem tudják bemutatni. A környezeti nevelés csak tapasztalati úton, átélhető formában valósítható meg hatékonyan. A foglalkozások során rácsodálkozunk a növények változatosságára: a levélformákra, virágszínekre, az ízek sokféleségére. Az adott évszakban friss terményeket megkóstoljuk, pl. salátát készítünk. Több érzékszervre hatva hozzuk közelebb a természetet. A kertpedagógiai foglalkozás fejlesztő hatással is bír, szellemi és testi értelemben egyaránt: javul a szem-kéz koordináció, a figyelem irányítása és megtartása, a problémamegoldó- és megfigyelőképesség. A csoportmunka során a gyermekek változatos kompozíciókat alakíthatnak ki növényekből, ezáltal fejlődik együttműködési képességük, szépérzékük. A cél a kertészkedés és ezen keresztül a természet megszerettetése, a gondozott növényekre való odafigyelés megélése: a gyermekek a szakkörről hazavitt, általuk gondozott növényekért felelősséget vállalhatnak.

Foglalkozásainkon a szükséges eszközöket és a védőruházatot biztosítjuk, a kertészkedéshez minőségi növényeket válogatunk, hogy a kis kertészeknek minél tovább örömet okozzanak. A foglalkozásokat tartja: Szalontai Kriszta kertészmérnök, a KERTpedagógia című módszertani könyv és a Gyógynövények és tanösvények című túrakalauz szerzője.

Nyitvatartás:

Programjainkra előzetes bejelentkezés szükséges!

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
Wifi:ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek