Biokultúra Ökopiac (Csörsz utcai Biopiac)

1124 Budapest, Csörsz u. 18. | +36-30-435-5680 | http://biokultura.org/index.php/csorsz-okopiac
Desktop

Ökopiacunk 2011 nyarán költözött vissza régi helyére, a felújított XII. kerületi MOM Kulturális Központ udvarára. Piacunk – a régi területéhez képest – dupla akkora területen, szilárd burkolattal, könnyebb közlekedési lehetőséggel, akadálymentesített környezetben, 7 különböző irányból közelíthető meg minden szombaton 6,30 és 13,00 között. A vásárlók kényelmét szolgálja a 100 férőhelyes parkolóház is, ahol a vásárlás alkalmával nyugodt szívvel hagyhatják járműveiket. Árusaink a vevők kényelme érdekében nem itt, hanem a lejjebb lévő Kongresszusi Központ parkolóját használják.

Az Ökopiacon található egy kifejezetten magyar rész: 17 üzletből álló boltsor, amely félig fedett vevőtérrel rendelkezik, valamint az azzal szemben lévő 20-25 sátras hely, ahol javarészt magyar termékeket lehet kapni. Az Ökopiac többi részén átlagosan további 40 egységesen fehér sátorból történik az árusítás. Mindkét esetben lehetőség van az árusoknak osztozni a helyen,  így az árusak száma minden héten megközelíti a 100-at.  A kínálat rendkívül széles: vegyes zöldség és (déli) gyümölcs, (kecske) tej, túró, tejföl, sajtok, méz, füstölt- és tőkehús, valamint további húsáru, lekvárok, ivólevek, csírák, import csomagolt biotermékek, szárazélelmiszer, minimális mennyiségben kozmetikumok, savanyúságok, savanyított termékek, továbbá kézműves termékek, könyvek, kiadványok stb. kaphatóak. Mindemellett lehetőség van meleg étkezésre, forró italok (kávé, tea, forró csoki) fogyasztására.

Az Ökopiac egyik szegletében kaptak helyet és színesítik a termékkínálatot a kézműves termékeket árusítók.

Az Ökopiaci rend és az Ökopiac könnyebb koordinálása érdekében a Szövetség egy kis irodát is üzemeltet a piaci napokon. Itt megbízott piacfelügyelőnk készséggel áll rendelkezésre, de itt lehet a talált tárgyakat is leadni.

Az Ökopiacon rendszeres szakhatósági (ÁNTSZ, APEH, Állategészségügy) ellenőrzések is vannak, sőt ellenőrző szervezetünk, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. szakemberei is folyamatosan ellenőrzik az ökopiaci árusokat.

A MOM Kulturális Központtal együttműködve, ökopiaci napokon évente pár rendezvényt (pl. Gyereknap) tartunk a kültéri színpadon, de minden évben ellátogat az Ökopiacra a „Biomikulás” is.

Hideg időben melegedési lehetőséget, nyári forróságban hűsölést nyújt a Kulturális Központ az ide érkező látogatóknak, vásárlóknak. Az Ökopiac mellett, de attól teljesen önállóan a MOM lehetőséget nyújt rendszeres Babaruhabörzének is.

 

Nyitvatartás:

Szombat06.30 – 13.00

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes, saját parkolóban fizetős
Utalványok, kártyák: Erzsébet-utalvány

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Szalkai Gergely, piacfelügyelő
Telefon:+36-30-435-5680
Email:okopiac@biokultura.org
Honlap:http://biokultura.org/index.php/csorsz-okopiac
Facebook:https://www.facebook.com/okopiac, https://www.facebook.com/BiokulturaSzovetseg
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.