Istenhegyi Szent László Plébánia

1125 Budapest, Diana u. 15/A. | +36-1-395-8343 | http://szlp.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

1968-ban önálló plébániai rangra emelték templomunkat, mely a Budapest-Esztergom egyházmegye legmagasabban fekvő plébániatemploma. 1992 óta használhatjuk újra az Istenhegyi Szent László Plébániatemplom nevet. 

1991-ben II. János Pál látogatása évében elkészült a templom belső festése. 1992-ben új gyóntatószék készült és felújításra került a sekrestye. 1993 karácsonyára új, elektromos orgonát vásároltunk. A liturgikus tér átalakítása is megkezdődött. Az új ülőgarnitúrát, oltárt, és a stílusában nagyon szépen illeszkedő tabernákulumot Mihályi Zoltán nyergesújfalui asztalosmester készítette 1997-1999-ben. 1998-ban felújításra kerültek a templom harangjai is, új, programozható harangozó órával, ütőszerkezettel és harangjátékkal. 1999-ben a templom padlója új kő, a szentély lépcsőzete pedig márványburkolatot kapott. A 2000. jubileumi évben belekezdtünk templomunk külső felújításába.2007-ben megtörtént a templombelső kifestése, a vizesedés megszüntetése és az ólomüvegablakok felújítása. Az énekszövegek vetítését korszerű számítógépes módszerrel oldottuk meg. Isten segítségével 2010-ben ünnepelhetjük külsőleg-belsőleg egyaránt megszépült templomunk felszentelésének 150.évfordulóját!

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Kocsis István atya, Turbucz Áron Gergő, Sűrű Balázs
Telefon:+36-1-395-8343
Email:sztlaszlo@t-online.hu
Honlap:http://szlp.hu
Facebook:http://www.facebook.com/pages/Istenhegyi-Szent-L%C3%A1szl%C3%B3-pl%C3%A9b%C3%A1n...
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek