Istenhegyi Szent László Plébánia

1125 Budapest, Diana u. 15/A. | +36-1-395-8343 | http://szlp.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

1968-ban önálló plébániai rangra emelték templomunkat, mely a Budapest-Esztergom egyházmegye legmagasabban fekvő plébániatemploma. 1992 óta használhatjuk újra az Istenhegyi Szent László Plébániatemplom nevet. 

1991-ben II. János Pál látogatása évében elkészült a templom belső festése. 1992-ben új gyóntatószék készült és felújításra került a sekrestye. 1993 karácsonyára új, elektromos orgonát vásároltunk. A liturgikus tér átalakítása is megkezdődött. Az új ülőgarnitúrát, oltárt, és a stílusában nagyon szépen illeszkedő tabernákulumot Mihályi Zoltán nyergesújfalui asztalosmester készítette 1997-1999-ben. 1998-ban felújításra kerültek a templom harangjai is, új, programozható harangozó órával, ütőszerkezettel és harangjátékkal. 1999-ben a templom padlója új kő, a szentély lépcsőzete pedig márványburkolatot kapott. A 2000. jubileumi évben belekezdtünk templomunk külső felújításába.2007-ben megtörtént a templombelső kifestése, a vizesedés megszüntetése és az ólomüvegablakok felújítása. Az énekszövegek vetítését korszerű számítógépes módszerrel oldottuk meg. Isten segítségével 2010-ben ünnepelhetjük külsőleg-belsőleg egyaránt megszépült templomunk felszentelésének 150.évfordulóját!

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Kocsis István atya, Turbucz Áron Gergő, Sűrű Balázs
Telefon:+36-1-395-8343
Email:sztlaszlo@t-online.hu
Honlap:http://szlp.hu
Facebook:http://www.facebook.com/pages/Istenhegyi-Szent-L%C3%A1szl%C3%B3-pl%C3%A9b%C3%A1n...
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek