Felmenne a fogas a Normafáig

Desktop
(forrás: BKV)

"Szeretnénk meghosszabbítani a fogast, fönn a Normafáig, lenn a Széll Kálmán térig" - mondta Pokorni Zotán polgármester a Hegyvidéki Önkormányzat múlt heti képviselőtestületi ülésén. A képviselők pedig megtették efelé az első jogi lépést: változtatási tilalmat rendeltek el a fogas felső végállomásától a Normafáig egy sávban elhelyezkedő ingatlanokra. 

Ennek az értelme, hogy a meghosszabbításhoz szükséges kisajátításokon ne tudjanak nyerészkedni. "Nagyon okos emberek vannak a Hegyvidéken” – mondta csipetnyi iróniával a hangjában Pokorni polgármester az ingatlanpekulánsokra utalva. "Azt akarjuk elkerülni, hogy valaki építési engedélyt kérjen, aztán jó nagy kártérítést az építkezése meghiúsulásáért. Aztán, ha kialakulnak a pontos tervek, a változtatási tilalmat megszüntetjük." 
 
Az elképzelések szerint az Olimpia szállónál volna még egy megálló, a Síháznál pedig a végállomás. "A fogas a szívünkhöz nőtt, de kocsinként három embernél többet ritkán látni rajta, ezért be kéne kötni a tényleg forgalmas pontokra. Meggyőztek minket, hogy odafenn a Síház környéke az igazi kirándulási kiindulópont" - érvelt Pokorni.
 
"A fogas fölső meghosszabbításáról most hallok először" - mondta az ülésen Sipos Péter, az LMP egyik képviselője, aki blogjában később így írt: "Köztünk legyen szólva, számomra ez utóbbi ötlet eléggé agyamentnek tűnik. Míg az alsó szakasz meghosszabbítása valószínűleg a meglévő villamospálya felhasználásával megoldható, a hegyi részen igen komoly beruházást igényelne a nyomvonal kialakítása, és nem úszható meg jelentős erdőirtás nélkül." 
 
A képviselő-testületi ülésen így fogalmazott Sipos: "Nem világos, hogy az emberek miért járjanak fogassal ott, ahol sétálniuk kellene. És az sem, hogy ha változtatási tilalom lép érvénybe, akkor vajon konzerváljuk-e az Olimpia szálló siralmas állapotát."  Mint az ülésen kiderült, a változtatási tilalom az állagmegóvást nem akadályozza. 
 
"A fogas fölső meghosszabbítása milliárdokba kerülne, egyelőre pénz sincs rá, csak remény, hogy valamilyen unós forrásból erre is jut majd" - hallottuk a Fidesz egyik képviselőjétől.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?