Ismét fölfedezte valaki az Alkotás utca 41-nél található "traffipaxot"

Oszd meg másokkal!

Desktop
A Facebook-on keringő kép az Alkotás utca 41-nél kihelyezett "traffipaxról"
A Facebook-on keringő kép az Alkotás utca 41-nél kihelyezett "traffipaxról"

Ismét fölfedezte valaki az Alkotás utca 41-es számú ház bejárata fölé kihelyezett "traffipaxot", melyet le is fényképezett és amely ismét sok megosztást kapott a Facebook-on. 

A Vezda László által működtetett autovadasz.eu oldal a következőképpen kommentálta a régi-új feldedezést:

"A fotó és a poszt készítője ahelyett, hogy vette volna a fáradtságot arra, hogy beüsse a google keresőbe azt, hogy pl. ALKOTÁS UTCA 41. vagy azt, hogy ÚJ TRAFFIPAXOK, inkább rögtön kiposztolta a facebook oldalára ezt az orbitálisan nagy hülyeséget.

A google ugyanis rögtön feldob olyan találatokat a fent említett szóösszetételekre, amelyekből megtudható, hogy az Alkotás utca 41-nél látható eszközök nem a rendőrség által üzemeltetett eszközök. Azért írok eszközökről, mert ha az ember egy pcit mélyebben merül a google bugyraiba, bizony az is kiderül, hogy itt található az a cég (az ARH Zrt. - a szerk.), amelyik a rendőrég által is jelen pillanatban tesztelés alatt lévő, márciustól pedig élesben használt új típusú traffipaxokat fejleszti, de más cégek részére is készít pl. rendszámfelismerő rendszereket." 
 
Két éve még a BRFK is kommentálta a nagy felfedezést: "Több internetes portálon, így közösségi oldalakon is terjed egy fotó, amely a Budapest XII., Alkotás úton készült, és amely szerint az egyik épület előtetőjére egy kamerát szereltek fel. A fotót közreadó szerint a kamera egy traffipax készülék. A híresztelés alaptalan városi legenda. Az Alkotás úton lefotózott kamera egy nem a rendőrség által üzemeltetett, közlekedést figyelő, sebesség mérésére alkalmatlan készülék" - tudatta akkor honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 
 
A volt kerületi rendőrkapitány szerint a traffipaxnak látszó tárgy "egy forgalomszámláló cég legálisan kihelyezett tesztkamerája, amely nincs kapcsolatban semmilyen hatósággal". 
 
Mindazonáltal, aki azt hinné, nyugodtan száguldhat az Alkotás utcában, az téved. Néhány napja a BAH-csomópont közelében kezdték el tesztelni az új, élesben márciustól bevetni tervezett traffipaxot, amely nemcsak a gyorshajtást regisztrálja, hanem filmez is, lebuktathatja például az indexelés nélkül sávot váltókat, a vezetés közben telefonálókat vagy a biztonsági övet nem bekapcsolókat.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?